ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το δικαίωμα να ζει και να απολαμβάνει ο κάθε άνθρωπος το σπίτι και την περιουσία του σε συνθήκες ελευθερίας, ειρήνης και ασφάλειας αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, κατοχυρωμένο από αναρίθμητες διεθνείς συνθήκες και αποφάσεις αναφέρει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων.

Με την ευκαιρία της 20ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, ως ο δημοκρατικά εκλεγμένος εκπρόσωπος μεγάλου μέρους του κυπριακού προσφυγικού κόσμου, διαβεβαιώνει ότι «παραμένει στην προμετωπίδα των προσπαθειών για επίτευξη λύσης του Κυπριακού που θα διασφαλίζει τα δίκαια της ολότητας του κυπριακού λαού, όπως αρμόζει και στην ιδιότητά μας ως Ευρωπαίων πολιτών».

 
Αναφέρει ότι «αυτή τη μέρα, η Επιτροπή στρέφει ειδικά την σκέψη της στο μαρτυρικό προσφυγικό κόσμο της Κύπρου, που για 46 τώρα χρόνια μετά το μαύρο καλοκαίρι του 1974 και την τούρκικη εισβολή και κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν έχει πάψει να αγωνίζεται καρτερικά για ελευθερία και επιστροφή στην πατρώα γη».  
 
«Ο Κύπριος εκτοπισμένος γνωρίζει πολύ καλά τον πόνο της στέρησης της γης του, του σπιτιού του, της γειτονιάς του, του χωριού και της πόλης του κι προσμένει καρτερικά την ευλογημένη ημέρα του γυρισμού», συνεχίζει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων.
 
Καταλήγοντας «στέλνει μήνυμα ελπίδας, δύναμης και συμπαράστασης στους απανταχού ξεριζωμένους ανθρώπους, θύματα κυρίως της επεκτατικότητας, της επιθετικότητας, της αλαζονείας και της απληστίας διαφόρων δυνατών που, για χάρη συμφερόντων, δεν λογαριάζουν τον ανθρώπινο πόνο που φέρνει ο βάρβαρος ξεριζωμός από τις  πατρογονικές εστίες».

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top