ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Καραγιάννης στο ThemaOnline: 'Έβαλαν την Τουρκία στην κατηγορία Α’ ενώ αναγνωρίζουν την κακή επιδημιολογική εικόνα'

Δρ.Καραγιάννης στο ThemaOnline: 'Έβαλαν την Τουρκία στην κατηγορία Α’ ενώ αναγνωρίζουν την κακή επιδημιολογική εικόνα'

Με κυρίαρχο θέμα τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας, ο οποίος με μεγάλη προθυμία και ευγένεια μας απάντησε σε όλα τα ερωτήματα.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αρχικά τοποθετήθηκε για την ανησυχία που υπάρχει για τις πτήσεις που θα διεξάγονται από Τουρκία προς την κατεχόμενη πλευρά του νησιού λέγοντας μας πως και η επιδημιολογική ομάδα των Τ/κ αναγνωρίζει απόλυτα την κακή εικόνα της Τουρκίας όμως παρ’όλα αυτά την τοποθέτησε στην κατηγορία Α’ αφού υφίσταται θέμα οικονομικό και πολιτικό. Όλες οι πτήσεις που φτάνουν στα κατεχόμενα γίνονται μέσω Τουρκίας και αυτό αποτέλεσε ισχυρό παράγοντα για την απόφαση αυτή, με τη Γερμανία να αρνείται να τη βάλει στη λίστα παρά τις πολιτικές πιέσεις.

Εν συνεχεία μας ανέφερε πως οι 5 κατηγορίες πολιτών που έχουν εξαιρεθεί και θα υποχρεούνται να παρουσιάσουν μόνο μια φορά τεστ (εγκλωβισμένοι, Μαρωνίτες, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι κυρίως σε εργοτάξια) εξαιρέθηκαν για το λόγο ότι δε θα ήταν πρακτικό να προβαίνουν σε τεστ κάθε μέρα ή κάθε 72 ώρες ενώ λήφθηκε υπόψιν το γεγονός πως ακολουθούν μια πιο συγκεκριμένη πορεία κατά τη διέλευση τους κάτι που διευκολύνει την ιχνηλάτηση. Για όλους τους υπόλοιπους θα είναι απαραίτητη η διενέργεια τεστ σε όλες τις περιπτώσεις διέλευσης αφού ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης.

Σε ερώτηση μας για πολίτες που προέρχονται από χώρες της κατηγορίας Α’ αλλά φτάνουν στην Κύπρο μέσω κατεχομένων τόνισε πως από τη στιγμή που θα έρχονται από την τ/κ πλευρά είναι υπόχρεοι να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Για τη συνάντηση της δικοινοτικής επιτροπής στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε πως έγινε σε φιλικό κλίμα όμως ιδιαίτερα στην πρώτη συνάντηση η αντίστοιχη επιδημιολογική ομάδα έμοιαζε κάπως ‘χειραγωγημένη’ αφού προέβαινε σε συνεχόμενες ερωτήσεις αλλά δεν έδινε ουσιαστικές απαντήσεις για τα δεδομένα ενώ απέφευγε συνεχώς να απαντήσει για το διάνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Για το τέλος τόνισε πως υπάρχει εξαιρετική συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σύμπτυξη απόψεων σε όλα τα ζητήματα και τις παραινέσεις ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως προέχει η δημόσια υγεία και δεν έγινε το παραμικρό ‘σκόντο’ όσον αφορά τον τουρισμό και την κατηγοριοποίηση των χωρών αφού οι κύριοι ‘αιμοδότες‘ Αγγλία, Ρωσία και Σουηδία έχουν τοποθετηθεί στη Γ’ κατηγορία ενώ πρόσφατα με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων υποβιβάστηκε και το Ισραήλ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top