ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΒΕΡΩΦ: 'Το κράτος έκανε το καθήκον του δίνοντας μέτρα στήριξης'

ΑΒΕΡΩΦ: 'Το κράτος έκανε το καθήκον του δίνοντας μέτρα στήριξης'

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή και Αντιπρόεδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, τους Βουλευτές κ. Αντρέα Κυπριανού και κ. Ελένη Σταύρου, τον Επαρχιακό Γραμματέα κ. Νίκο Σύκα, τον κ. Γιώργο Λυσανδρίδη, Διευθυντή Διοίκησης και Οργανωτικού του κόμματος και τον κ. Ανδρέα Ελευθερίου, Πρόεδρο ΝΕΔΗΣΥ.  

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Νεοφύτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινήσαμε τις επαφές μας με τις παραγωγικές τάξεις. Σήμερα βρισκόμαστε με την επιχειρηματική κοινότητα της Λεμεσού. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι πάρα πολύ σημαντικό μέτρο. Κερδίσαμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Το μεγάλο όμως στοίχημα και το πιο δύσκολο είναι να διατηρήσουμε την υγειονομική ασφάλεια κερδίζοντας και το στοίχημα για την οικονομία. Το κράτος έπραξε το καθήκον του δίνοντας μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους,  αυτοεργοτούμενους και επιχειρήσεις του τόπου. Ένα πρόγραμμα που δεν έχει δεύτερο του στην Ευρώπη. Χρειάζεται και η επιχειρηματική κοινότητα να κάνει τα δικά της πλάνα, να αναπροσαρμοστεί με βάση τις σημερινές συνθήκες. Γνωρίζω πως για να το πετύχουμε αυτό υπάρχει κι ένας άλλος πυλώνας, ο χρηματοπιστωτικός που πρέπει να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά, να ενισχύσει τους βιώσιμους δανειολήπτες, τις βιώσιμες επιχειρήσεις, να ξεπεράσουν τα δύσκολα. Θέλω καταλήγοντας να στείλω μια αισιόδοξη νότα. Ο λαός μας είναι μαθημένος από δυσκολίες. Και όπως η Κύπρος είναι πρότυπο στην υγειονομική διαχείριση, να το ξέρετε, θα είναι πρότυπο και στην οικονομική διαχείριση».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Γαλαταριώτης, Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού, τόνισε τα εξής:

«Με πολλή χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και φίλο Αβέρωφ Νεοφύτου, με σκοπό να συζητήσουμε πως η Λεμεσός μπορεί να ανταπεξέλθει στην επόμενη φάση μετά την κορωνοϊό εποχή. Θεωρούμε ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει μεγάλο ρόλο να παίξει αλλά και η κυβέρνηση. Μέσω του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού θα προσπαθήσουμε να πείσουμε για ορισμένα έργα που πρέπει εδώ και χρόνια να γίνουν στη Λεμεσό και πρέπει επιτέλους να επιταχυνθούν τώρα που και η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το εντάξει ότι μπορούμε να κάνουμε έργα υποδομής για να κάνουμε επεκτατική πολιτική για έργα υποδομής και αυτός θα είναι ο κύριος λόγος της συνάντησης μας»

Σε ερώτηση γύρω από τα έργα, ο κ. Γαλαταριώτης απάντησε:

«Έργα όπως ο περιφερειακός Λεμεσού, όπως η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, το θέμα των ομβρίων υδάτων της Ευαγόρα Λανίτη που υπάρχει ξέρετε το πρόβλημα με τις πλημμύρες και πολλά άλλα έργα. Βεβαίως  υπάρχουν και προβλήματα με τη συμφωνία στο Λιμάνι Λεμεσού που πρέπει να δούμε πως μπορούμε να τα βελτιώσουμε , βεβαίως αυτό είναι παγκύπριο θέμα, δεν είναι μόνο της Λεμεσού και πολλά άλλα παρεμφερή θέματα της Λεμεσού».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top