ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ: 'Η Ελλάδα θα αντιδράσει εάν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης'

ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ: 'Η Ελλάδα θα αντιδράσει εάν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης'

«Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με όρους εκβιασμού», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τις οποίες σημείωνε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι οι τελευταίες αλλεπάλληλες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών παραπέμπουν στο δίλημμα «ή κάθεστε για διαπραγματεύσεις σε ένα τραπέζι ή θα έχουμε σίγουρα ένα θερμό επεισόδιο τους επόμενους μήνες» και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπει σε διάλογο υπό τους όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

«Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με όρους ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, τέτοιον διάλογο δεν τον θέλουμε» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι για να καθίσουν οι δύο χώρες σε ένα τραπέζι διαλόγου, «η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει ένα πνεύμα καλής γειτονίας και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου». Όπως πρόσθεσε η «Τουρκία λειτουργεί ως ο ταραχοποιός ή ο ταραξίας ή ο νταής της περιοχής, δεν γίνεται έτσι να συζητάς».

Τέλος, ο Νίκος Παναγιώτοπουλος σημείωσε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης, η Ελλάδα θα αντιδράσει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top