ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ: Κατέρχονται σε 24ωρη στάση απεργίας - 'Χειρότερη η πρόταση του ΟΚΥπΥ'

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ:  Κατέρχονται σε 24ωρη στάση απεργίας - 'Χειρότερη η πρόταση του ΟΚΥπΥ'

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται αύριο Τετάρτη για το θέμα στελέχωσης των νοσοκομείων, ύστερα και από την νέα πρόταση που κατέθεσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), την οποία απορρίπτουν, η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) και ο Κλάδος Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ σημειώνοντας ότι είναι χειρότερη από αυτήν που τους επιδόθηκε στις 11 του μηνός και αποδέχθηκαν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης είπε ότι «έχουμε πάρει την απόφαση μας για να κατέλθουμε στην 24ωρη απεργία ύστερα από την ολιγωρία που επέδειξε ο ΟΚΥπΥ. Εμείς αυτό που ζητούσαμε ήταν την υλοποίηση της πρότασης που μας επιδόθηκε στις 11 Ιουνίου και αποδεχθήκαμε, με τα χρονοδιαγράμματα που μας είχαν δώσει».

Τόνισε ότι στόχος των νοσηλευτών δεν είναι η ταλαιπωρία των ασθενών και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους γι αυτό έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες στελέχωσης με νοσηλευτές εκεί κι όπου χρειάζεται.
 
Συγκεκριμένα, οι θάλαμοι των νοσοκομείων θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών θα αντιμετωπίζουν μόνο τα άμεσα και επείγοντα περιστατικά. Τα εξωτερικά ιατρεία θα κλείσουν ενώ δεν θα γίνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία και επεμβάσεις. Τμήματα με ιδιαιτερότητες στις θεραπείες που λαμβάνουν οι ασθενείς, όπως τα Τμήματα Αιμοκαθάρσεων, τα Ογκολογικά Τμήματα, τα Αιματολογικά Τμήματα, τα Παιδογκολογικά Τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά με το προσωπικό που συνήθως εργάζεται.
 
Ο κ. Πετέλης ανέφερε ότι η πρόταση που τους επιδόθηκε χθες από τον ΟΚΥπΥ είναι χειρότερη από αυτή που έχουν αποδεχθεί.

«Αυτό που πήραμε χθες ήταν μια διαφοροποιημένη πρόταση, η οποία ήταν χειρότερη από την προηγούμενη. Ενώ η πρόταση η αρχική μιλούσε για προσλήψεις 100 νοσηλευτών μέσα στον Ιούνιο και για σταδιακές προσλήψεις μέχρι τον Σεπτέμβριο για να ολοκληρωθεί ο αριθμός των 300 νοσηλευτών και να αυτονομηθεί η Υπηρεσία Ασθενοφόρων, η νέα πρόταση μιλά για προσλήψεις 150 νοσηλευτών κι ότι η Υπηρεσία Ασθενοφόρων δεν θα αυτονομηθεί, απλά θα πάει σε ένα βάθος χρόνου μετά από έξι με δώδεκα μήνες, πράγμα το οποίο μας ανησυχεί ιδιαίτερα», είπε.
 
Συζητώντας μαζί με τους συναδέλφους της ΠΑΣΥΔΥ, πρόσθεσε, αποφασίσαμε ότι αυτή η πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή γι αυτό τον λόγο θα κρατήσουμε την θέση μας και θα προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργία.
 
Ανέφερε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έχει κουραστεί πολύ όλο αυτό το διάστημα και περίμενε να αναγνωριστεί η προσφορά του και να πάρει τα αυτονόητα, όπως είναι η σωστή στελέχωση για να μπορεί να εργάζεται σε ασφαλές περιβάλλον παρέχοντας σωστή και ποιοτική νοσηλεία στους ασθενείς καθώς και να πάρει τις Καλοκαιρινές του άδειες.
 
«Αυτό ζητούσαμε και αυτό ζητούμε και δυστυχώς αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να μας το παρέχει μέχρι στιγμής ο ΟΚΥπΥ», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Πετέλης έκανε λόγο για εμπαιγμό και ασέβεια από πλευράς του ΟΚΥπΥ προς τις συντεχνίες και το νοσηλευτικό προσωπικό.
 
«Μας στενοχωρεί ο τρόπος, με τον οποίον ο ΟΚΥπΥ αντιμετωπίζει το όλο πρόβλημα και την προχειρότητα, την οποία βλέπουμε στους χειρισμούς του. Είναι η έλλειψη σεβασμού απέναντι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συζήτησαν μαζί με τον ΟΚΥπΥ και βρήκαν μια λύση μέσα σε αυτούς τους μήνες καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό», συμπλήρωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top