Θλίψη και συγκλονισμό για Αγία Σοφία εκφράζει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Θλίψη και συγκλονισμό για Αγία Σοφία εκφράζει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Θλίψη και συγκλονισμό εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σχολιάζοντας τις προσπάθειες για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 


Σε δήλωσή του στην Ουάσινγκτον Ποστ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε: “Τι μπορώ να πω ως ένας χριστιανός ιερωμένος και Έλληνας Πατριάρχης στην Πόλη; Αντί μια κληρονομιά 1500 χρόνων να μας ενώνει, μας χωρίζει. Είμαι στεναχωρημένος και συγκλονισμένος”. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο ερώτημα πόσο θα αντέξουν ακόμη οι άδειες εκκλησίες στην Πόλη ανέφερε “επιβιώσαμε για 17 αιώνες και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για πάντα, είναι θέλημα Θεού”. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.