ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη Δευτέρα 29/6 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ο 3ος Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός ύψους €231,1 εκ.

Τη Δευτέρα 29/6 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ο 3ος Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός ύψους €231,1 εκ.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει στις 9.15 την Δευτέρα 29/6 έχει στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των νομοθετημάτων που θα συζητήσει και τον 3ο Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό του 2020, ύψους €231.100.912.

 

Ο 3ος Συμπληρωματικός εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 17 Ιουνίου και όπως αναφέρεται στη εισηγητική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο θα επιφέρει επιβάρυνση στο δημοσιονομικό ισοζύγιο 1,14% του ΑΕΠ.

Στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ότι ο 3ος Συμπληρωματικός κατατίθεται ενόψει του γεγονότος ότι τα σχέδια που εφαρμόζει το Υπουργείο Εργασίας, θα ισχύουν σε στοχευμένη βάση, μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 και  απαιτούνται πρόσθετες πιστώσεις ύψους €150 εκ.
 
Προστίθεται ότι πρόσθετες πιστώσεις απαιτούνται και για κάλυψη σειράς αιτημάτων που υπέβαλαν Ανεξάρτητες Υπηρεσίες/Υπουργεία/Υφυπουργεία/Τμήματα προς το Υπουργείο Οικονομικών, για κάλυψη πρόσθετων αναγκών για κοινωνικές παροχές, παροχές υγείας, καθώς και άλλων δαπανών.
 
Αναφέρεται επίσης ότι προέκυψε, πρόσθετα η ανάγκη δημιουργίας / αναβάθμισης / κατάργησης πολύ περιορισμένου αριθμού θέσεων καθώς και τροποποίηση του Άρθρου 16 του περί προϋπολογισμού
 
Με τον 3ο Συμπληρωματικό τροποποιείται και ο Βασικός Νόμος του Προϋπολογισμού του 2020 που αφορά το μέγιστο ύψος των μόνιμων και έκτακτων εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα ο αριθμός των εκπαιδευτικών θα αυξηθεί κατά 243 άτομα, από 12.980 σε 13.223, για να καλύψει ανάγκες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2020-2021.
 
Οι πρόσθετες νέες θέσεις για τις οποίες περιέχονται κονδύλια στον υπό συζήτηση συμπληρωματικό προϋπολογισμό είναι εννέα νέες θέσεις δημοσίων κατηγόρων στη Νομική Υπηρεσία, μια νέα θέση λειτουργού διασφάλισης ποιότητας στο Υφυπουργείο Τουρισμού, μια νέα θέση επόπτη στο Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων
 
Στην εισηγητική έκθεση υπενθυμίζεται ότι λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν ήδη ψηφισθεί σε νόμους δύο Συμπληρωματικοί Προϋπολογισμοί για κάλυψη των μέτρων που αποφάσισε η Κυβέρνηση για στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των φοιτητών, της υγείας των πολιτών και γενικότερα της οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας,  ύψους €369 εκ. ο πρώτος και ύψους €220 εκ. ο 2ος.
 
Στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι τηρουμένων των εξαιρέσεων που προβλέπει το άρθρο 65 του περί Δημοσιονομικής Ευθύνης και Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου (Νόμος Αρ.20(Ι) του 2014), είναι επιτρεπτή η προώθηση μέχρι δύο Νομοσχεδίων συμπληρωματικού προϋπολογισμού ή/και τροποποιητικού προϋπολογισμού, μετά την 15η Ιουνίου κάθε έτους.

 

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top