ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 28/6

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 28/6

Η πρωτοβουλία της ΕΕ για τα ευρωτουρκικά, οι εξελίξεις στο φυσικό αέριο, καθώς και το μεταναστευτικό είναι κάποια από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Κυριακή. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι το κόστος των σπουδών στη Βρετανία, η δημοτικότητα της Κυβέρνησης λόγω διαχείρισης της κρίσης και η άρση περιορισμών στο ΗΒ για αφίξεις από Κύπρο.


Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Λύση επί όλων των ζητημάτων» γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα σκιαγραφεί το ζητούμενο της υπό εξέλιξη πρωτοβουλίας της ΕΕ για τα ευρωτουρκικά. Επίσης παραθέτει συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάλογη στήριξη σε νέο κύμα ιού. Επίσης γράφει για δύο νέα κρούσματα από το εξωτερικό.
 
Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Πώς η ευλογία έγινε κατάρα;» και γράφει στο κύριο θέμα του ότι η μη λύση του Κυπριακού εγκλωβίζει τον χρόνο εναντίον της Κύπρου, με αποτέλεσμα το φυσικό της αέριο να μην μπορεί να αξιοποιηθεί προς το παρόν. Ακόμη παραθέτει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, που λέει ότι απέτυχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε Κυπριακό και ενεργειακά. Αλλού, αναφέρεται στην εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «‘Αίτημα φιλίας’ προς Άγκυρα» και γράφει ότι στις Βρυξέλλες φοβούνται όλο και περισσότερο ότι θα προκληθεί θερμό επεισόδιο από την Τουρκία και σπεύδουν να παρέμβουν. Επίσης γράφει ότι έντονος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε σχέση με το ενδεχόμενο καθορισμού ενιαίου φορολογικού συντελεστή σε επίπεδο ΕΕ, σε συνέντευξή του στο Forbes. Αλλού, παραθέτει συνέντευξη του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, ο οποίος λέει ότι δεν μετανιώνει για την επιλογή του να μείνει κοντά στον Πρόεδρο.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ακριβότερες οι σπουδές στη Βρετανία» γράφει ότι πονοκέφαλο για τους Κύπριους που επιθυμούν ή/και έχουν σχεδιάσει να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί η απόφαση της βρετανικής Κυβέρνησης για αύξηση των διδάκτρων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές επιβάλλουν την ετοιμασία ενός νέου εθνικού σχεδίου ένταξης. Αλλού αναφέρεται στον Γενικό Εισαγγελέα και γράφει ότι η παραίτηση Κληρίδη ήταν πράξη αξιοπρέπειας.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Το ΗΒ αποσκοπεί στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι οι περιορισμοί με τους οποίους τίθενται σε καραντίνα οι αφιχθέντες από Κύπρο πρόκειται να καταργηθούν. Αλλού γράφει ότι μετά την κρίση οι επιχειρήσεις λένε ότι είναι σαν να αρχίζουν ξανά από το μηδέν. Επίσης λέει ότι λόγω κορωνοϊού οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων θα λάβουν φέτος τα πτυχία τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή» έχει τίτλο «Ο ιός ανέβασε κυβέρνηση-ΔΗΣΥ» και γράφει στο πρώτο της θέμα ότι ρεκόρ θητείας κατέγραψε η δημοτικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας λόγω διαχείρισης της κρίσης. Ακόμη γράφει ότι η πανδημία αλλάζει τις ισορροπίες  του προεκλογικού αγώνα. Επίσης παραθέτει συνέντευξη της Υφυπουργού Ναυτιλίας, Νατάσας Πηλείδου, λίγο πριν αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ως Υπουργός Ενέργειας, η οποία λέει ότι η κυπριακή ναυτιλία κέρδισε πόντους.
 
Η «Σημερινή» με τίτλο «Καχύποπτοι οι πολίτες προς τους μετανάστες» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ένας στους τρεις πολίτες θεωρεί πως σημαντικότερη ενέργεια προς την καλύτερη ενσωμάτωση των μεταναστών στην τοπική κοινωνία θα ήταν ο περιορισμός του αριθμού εισδοχής τους στη χώρα. Αλλού γράφει ότι το χρήμα σπάει το γερμανικό εμπάργκο στην Τουρκία. Επίσης λέει ότι ο Ιούνιος εξέπληξε και σταθεροποίησε τις τιμές των ακινήτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top