ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή της γυναίκας του και του ιδίου – Απορρίφθηκε το αίτημα για προσωποκράτηση του συζύγου

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή της γυναίκας του και του ιδίου – Απορρίφθηκε το αίτημα για προσωποκράτηση του συζύγου

Απερρίφθη το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση του 80χρονου που αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή της 80χρονης γυναίκας του και του ιδίου.

Του Φάνη Μακρίδη

Κατόπιν αιτήματος του Θανάση Αθανασίου, δικηγόρου του 82χρονου, για ψυχιατρική επαναξιολόγηση του πελάτη του, ο ψυχίατρος της δημοκρατίας που τον εξέτασε έκρινε πως τα σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας του ηλικιωμένου για τα οποία νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, επηρεάζουν την κατάσταση της ψυχικής του υγείας και κατά συνέπεια δεν μπορεί να δώσει κατάθεση ή να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, έκρινε στη βάση της πιο πάνω αξιολόγησης, πως έπρεπε να απορρίψει το αίτημα της Αστυνομίας (28/06). Πριν, βέβαια, καταλήξει σε αυτή την απόφαση το δικαστήριο, μεσολάβησαν αρκετά γεγονότα.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας του 82χρονου συλληφθέντα στο νοσοκομείο Αθαλάσσας την Παρασκευή 26/06, η Αστυνομία αιτήθηκε έκδοση διατάγματος 5ήμερης προσωποκράτησης. Κατά την εξέταση αυτού του αιτήματος το Σάββατο (27/06) το πρωί (10:30) ο δικηγόρος του υπόπτου Θανάσης Αθανασίου αιτήθηκε διακοπή, επικαλούμενος τη θέση ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία. Το Δικαστήριο αποφάσισε να αξιολογηθεί από ψυχίατρο ο 80χρονος και να συνεχιστεί η διαδικασία στις 15:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Αν και σύμφωνα με την αξιολόγηση δεν ήταν ικανός για παρακολούθηση δικαστικής διαδικασίας, η Αστυνομία επέμεινε στο αίτημά της με το Δικαστήριο να αποφασίζει να επανεξεταστεί ο ύποπτος και ανανέωσε το «δικαστικό ραντεβού» για την Κυριακή (28/06) το απόγευμα. Όπερ και εγένετο, με την έδρα να απορρίπτει το αίτημα της Αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας της 80χρονης που δέχθηκε επίθεση από το σύζυγό της είναι εκτός κινδύνου και σύντομα θα λάβει εξιτήριο (φέρει τραύμα 11 εκατοστών δεξιά στον λαιμό-τραχηλική χώρα).

Από το μέχρι τώρα ανακριτικό έργο προκύπτει ξεκάθαρα πως ο 82χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και θέλησε να αφαιρέσει τη ζωή της κατάκοιτης συζύγου του (εδώ και 7 μήνες αδυνατεί να περπατήσει) και του ιδίου.

Φαίνεται να καταρρακώθηκε ψυχολογικά, αφού ο ίδιος φροντίζει την 80χρονη και θεωρεί πως είναι δύσκολες οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Χρησιμοποίησε γι΄ αυτό τον σκοπό μαχαίρι και προσπάθησε να κόψει τον λαιμό της γυναίκας του. Εν συνεχεία προσπάθησε να γίνει αυτόχειρας (επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του).

Το ΤΑΕ Λευκωσίας έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες που φέρουν τον 80χρονο να παραδέχθηκε την πράξη του. «Έσφαξα την …., τηλεφώνα στην Αστυνομία» φέρεται να ανέφερε ο ηλικιωμένος λίγο μετά την απόπειρα φόνου της συζύγου του σε γείτονα που έσπευσε στη σκηνή. Εξάλλου, όταν τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας μετέβησαν στη σκηνή και τον αντίκρισαν στην οικία του, είπε: «Έσφαξά την, ήθελα να την σκοτώσω, πιάστε με φύετε με που δαμέ». Τέλος, όταν ολοκληρώθηκε η νοσηλεία του στο νοσοκομείο Αθαλάσσας (26/06) (στη βάση διατάγματος -20/06) είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Έπια το μαχαίρι, επήα να την σκοτώσω. Ήταν στιγμιαίο».

Η 88χρονη ζήτησε από την Αστυνομία να μην οδηγήσει στα δικαστήρια τον σύζυγό της και ότι θέλει να μείνουν μαζί…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top