ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην παρουσία του Υπ. Μεταφορών η παρουσίαση των γραμματοσήμων για ΕΟΚΑ και ΟΕΒ

Στην παρουσία του Υπ. Μεταφορών η παρουσίαση των γραμματοσήμων για ΕΟΚΑ και ΟΕΒ

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας στις 9 Ιουλίου 2020  των αναμνηστικών γραμματοσήμων "65 χρόνια Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ", "25 χρόνια Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ" & "60 χρόνια ΟΕΒ", πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις παρουσίασης των γραμματοσήμων, στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Παλώδεια και στο οίκημα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), στις 6 και 8 Ιουλίου,  αντίστοιχα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσου.

Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της παρουσίαση των γραμματοσήμων "65 χρόνια Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ", "25 χρόνια Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ" & "60 χρόνια ΟΕΒ", ο κ. Καρούσος είπε πως η πολιτεία,  αν και πέρασαν 65 χρόνια από την έναρξη του επικού αγώνα της ΕΟΚΑ, φροντίζει πάντοτε μέσω ποικίλων εκδηλώσεων και δράσεων να υπενθυμίζει ότι η ύπαρξη του κράτους μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλεται στους αγωνιστές  της ΕΟΚΑ,  που με τα  ιδανικά και το όραμά τους κατάφεραν να απαλλάξουν αυτό τον τόπο από τον αποικιοκρατικό ζυγό. Ειδικότερα για το Μέλαθρο, ανάφερε ότι στα 25 χρόνια δημιουργικής παρουσίας μετατράπηκε σε ένα πρότυπο κέντρο ιατρικής και κοινωνικής προσφοράς, το οποίο αναγνωρίζεται από όλους και στηρίζεται ποικιλοτρόπως.   

Παρουσιάζοντας τα δυο γραμματόσημα, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Παύλος Παυλίδης είπε πως αυτά κυκλοφορούν κάτω από τη θεματική ενότητα «Επέτειοι και Γεγονότα» και έχουν σχεδιαστεί από τον κ. Νικόλα Ιωάννου. Το ένα, αξίας 34 σεντ, αφορά στην 65η επέτειο από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα και απεικονίζει ένα δάφνινο στεφάνι με την επιγραφή 65 χρόνια ΕΟΚΑ, 1955-2020 και με φόντο την Κυπριακή και Ελληνική σημαία.  Το δεύτερο, αξίας 41 σεντ, αναγράφει «25 χρόνια Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ» με το έμβλημα του Μελάθρου και με φόντο τη φωτογραφία του κτηρίου του.

Στην παρουσίαση του αναμνηστικού γραμματοσήμου για τα 60χρονα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι μελετώντας τα 60 χρόνια ιστορίας και δράσης της Ομοσπονδίας έχει αποδειχθεί  ότι  οι παρεμβάσεις της σε πολύ κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, αναμφίβολα, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη διατήρηση της εργατική ειρήνης. Ανέφερε επίσης ότι ως πολιτεία έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τους κοινωνικούς εταίρους, όπως η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων, και να αναδεικνύουμε το πολύτιμο έργο και τη συνεισφορά τους στην κοινωνία.

Παρουσιάζοντας το γραμματόσημο, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Παύλος Παυλίδης ανέφερε ότι το αναμνηστικό γραμματόσημο για τα «60 χρόνια της ΟΕΒ» αποτελεί τον τρόπο που τα Κυπριακά Ταχυδρομεία τιμούν σημαντικά γεγονότα πρόσωπα και επετείους. Το γραμματόσημο σχεδιάστηκε από την κα Ξένια Χριστοδούλου και απεικονίζει το έμβλημα των 60χρονων της ΟΕΒ ενώ στο φόντο αποδίδεται η ευρύτητα των δραστηριοτήτων της ΟΕΒ και των μελών της.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων και Αν. Διευθυντής του Υπουργείο Δικαιοσύνης κ. Ανδρέας Γρηγορίου, ο Πρώτος Ταχυδρομικός Επιθεωρητής κ. Σ. Τσιάρτας, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Μελάθρου Αγωνιστών και της ΟΕΒ, καθώς και υπηρεσιακοί λειτουργοί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top