ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ανανεώθηκε η συνεργασία με ΟΝΕΚ για πρόγραμμα «Youth Makerspace Larnaka»

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ανανεώθηκε η συνεργασία με ΟΝΕΚ για πρόγραμμα «Youth Makerspace Larnaka»

Ανανεώθηκε η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου για συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος, “Youth Makerspace Larnaka”.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «την ανανέωση της Συμφωνίας υπέγραψαν χθες στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Πρόδρομος Αλαμπρίτης και ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας. Κοινός στόχος του ΟΝΕΚ και του Δήμου Λάρνακας είναι το Youth Makerspace να συνεχίσει να είναι μια κυψέλη ιδεών η οποία θα παρέχει το φυσικό χώρο, την πρόσβαση σε εργαλεία και την στήριξη στους νέους για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία, η αρχιτεκτονική, οι τέχνες, και άλλα».

 Προστίθεται ότι «το Youth Makerspace είναι ένα Πρόγραμμα που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του πριν δυο μόλις χρόνια και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπει σχεδόν αμέσως στο χάρτη του οικοσυστήματος της τεχνολογίας, της φιλοσοφίας των STEAM και της δημιουργίας. Στόχος του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας δίνοντας στους νέους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, αλλά και όλης της Κύπρου, πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την ανάπτυξη πρωτοτύπων και υλοποίηση των επιχειρηματικών τους ιδεών».
 
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου «στεγάζεται σε κτίριο που παρέχεται δωρεάν από το Δήμο Λάρνακας, που αντιλαμβανόμενος τη σημασία της δράσης του Προγράμματος και του θετικού αντίκτυπου που αυτό έχει, όχι μόνο για τη Λάρνακα αλλά και για τους νέους όλης της Κύπρου, συμφώνησε όπως συνεχίσει να παρέχει στέγη στο Youth Makerspace Larnaka  και για το μέλλον».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τα δύο χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, το επισκέφθηκαν πέραν των 2 χιλιάδων νέων, οι οποίοι συμμετείχαν σε εργαστήρια, διαλέξεις, σεμινάρια και άλλες δράσεις που συνέβαλαν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην ενδυνάμωση τους».

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Youth Makerspace Larnaka οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 24201777 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://makerspace.onek.org.cy

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top