ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αργήσαμε αλλά ετοιμάσαμε μια καλή έκθεση, είπε ο «υπουργός υγείας» στα κατεχόμενα

Αργήσαμε αλλά ετοιμάσαμε μια καλή έκθεση, είπε ο «υπουργός υγείας» στα κατεχόμενα

Έχει ολοκληρωθεί η επιδημιολογική έκθεση και θα σταλεί στην «προεδρία» δήλωσε χθες βράδυ ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί εκφράζοντας την λύπη του για την τελευταία δήλωση του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που τον επέκρινε γιατί δεν είχε ακόμα στείλει την εν λόγω έκθεση ενόψει της σημερινής συνάντησης της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία (που τελικά αναβλήθηκε).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σε εκπομπή του «Μπαϊράκ» χθες ο κ. Πιλλί είπε ότι η έκθεση έχει τελειώσει και στα αγγλικά και στα τούρκικα λέγοντας ότι «μπορεί να άργησε αλλά είναι καλή» και πως αυτή δείχνει ότι «επιδημιολογικά, είμαστε πιο καλά από την ε/κ πλευρά».
 
Για την κριτική εναντίον του από τον κ. Ακιντζί, ο «υπουργός υγείας» είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης θα μπορούσε να του τηλεφωνήσει και να τον ρωτήσει τί συμβαίνει, ενώ εξέλαβε ως προσπάθεια να πέσει σε ανυποληψία το «υπουργείο» λόγω της έκθεσης «και αυτό μας λύπησε πολύ».
 
«Το λέω με ειλικρίνεια, η έκθεση που ετοιμάσαμε δείχνει ότι είναι πιο μπροστά από τους Ε/κ . Ο τρόπος που εργαστήκαμε αποτελεί παράδειγμα και για τον ΠΟΥ» είπε.
 
Ο κ. Πιλλί ανέφερε επίσης ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των τεστ PCR που μπορούν να διεκπεραιωθούν λέγοντας πως το γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου μπορεί να κάνει 400 τέτοια τεστ την ημέρα, στο χημείο του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας μπορούν να φτάσουν τα 1000 ενώ στον ιδιωτικό τομέα το χημείο του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή μπορεί να κάνει τον αριθμό PCR που θα του ζητηθεί ημερησίως. Έχει δοθεί άδεια για τα τεστ αυτά και σε δύο ιδιωτικά χημεία στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπως είπε.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν προσλάβει 17 ακόμη άτομα και τώρα έχουν μια ομάδα 50 ατόμων για τους ελέγχους στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου για τους επιβάτες που θα έρχονται. Σημείωσε δε ότι θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές βάρδιες για να καλύπτονται ολόκληρο το 24ωρο.
 
Στο μεταξύ, τ/κ ιστοσελίδες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε ακόμη ένα άτομο με κορωνοϊό, το 9ο από την έναρξη των αφίξεων χωρίς καραντίνα από την Τουρκία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται πρόκειται για Τ/κ που ήρθε μέσω θάλασσας από την Τουρκία, όπου παρέμεινε καιρό προερχόμενος από την Βρετανία. Δηλώσεις από το «υπουργείο υγείας» επί του συγκεκριμένου δεν έχουν γίνει.
 
Χθες ανακοινώθηκε επίσημα ένα κρούσμα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 116. Εάν επαληθευθεί το νέο κρούσμα από το «υπουργείο υγείας» θα πρόκειται για το 117ο.
 
Στο μεταξύ, χθες μια ομάδα ατόμων που δημιουργήθηκε στα ΜΚΔ με τον τίτλο «Όχι στις αφίξεις χωρίς καραντίνα», πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας με αυτοκίνητα στην κατεχόμενη Λευκωσία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top