ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πραγματοποιήθηκε η έκτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πραγματοποιήθηκε η έκτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας

Για να αναθεωρήσει τις εκκρεμότητες ολοκλήρωσης της Εθνικής Στρατηγικής Θαλασσαιμίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας παραδόθηκε ήδη στον Υπουργό Υγείας τον Ιούνιο του 2019, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης (14/7)στα κεντρικά γραφεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) στη Λευκωσία, η 6η Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΘ, κεντρικός άξονας της Συνεδρίασης, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Πάνος Εγγλέζος, ήταν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης της Στρατηγικής που αναμένεται να λάβει χώρα περί τα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Το β’ μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στις Καινοτόμες Θεραπείες και Φάρμακα για τις Αιμοσφαιρινοπάθειες και, ειδικότερα, στις διαδικασίες προώθησής τους στην Κύπρο και διασφάλισης της πρόσβασης των ασθενών σε αυτές.
 
Την εν λόγω συζήτηση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Διεθνές Φόρουμ για τις Καινοτόμες Θεραπείες των Αιμοσφαιρινοπαθειών (TIF.Access).
 
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία παγκόσμιου βεληνεκούς της ΔΟΘ με αντικείμενο τον συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο με κυβερνήσεις, φορείς λήψης αποφάσεων, φαρμακευτικές εταιρείες και ασθενείς με αιματολογικές διαταραχές και απώτερο στόχο να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πάσχοντες από τις πρωτοποριακές, αλλά συνάμα κοστοβόρες και απαιτητικές ως προς την παραγωγή τους, νέες θεραπείες, όπως την προσφάτως εγκριθείσα στην Ευρώπη γονιδιακή θεραπεία.
 
Η Επιτροπή εξήγαγε συμπεράσματα για τα προσεχή βήματα που θα ακολουθηθούν επί του ζητήματος σε ό, τι αφορά συγκεκριμένα την Κύπρο και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν να υλοποιούνται ώστε να προκύψουν σχετικές διευθετήσεις προς όφελος των θαλασσαιμικών ασθενών μας.
 
Αναφέρεται επίσης ότι τη συνεδρίαση παρακολούθησε μέσω διαδικτύου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ), Βασίλης Δήμος, αφού και η Ελλάδα βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε διαδικασία λήψης παρόμοιων αποφάσεων για τις καινοτόμες θεραπείες των αιμοσφαιρινοπαθειών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top