ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις Χ. Τζιοβάνη για λίστα Γιωρκάτζη: 'Δεν έχω τίποτα να κρύψω...'

Εξηγήσεις Χ. Τζιοβάνη για λίστα Γιωρκάτζη: 'Δεν έχω τίποτα να κρύψω...'

Ανακοίνωση εξέδωσε την Παρασκευή (17/7), ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, σχετικά με το γεγονός ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Γιωρκάτζη.

Αναλυτικά:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Στη λίστα Γιωρκάτζη η Σκεύη Κουκουμά: 'Δεν διαγράφηκε ούτε ένα σεντ...'

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για εξυπηρέτηση της διαφάνειας, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Όλες οι δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου Giovani που αναφέρονται στη λίστα Γιωρκάτζη,  αποπληρώνονται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των τραπεζών και εξυπηρετούνται με συνέπεια.  Οι  δανειακές συμβάσεις και ρυθμίσεις εταιριών του ομίλου δεν έτυχαν ποτέ οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης από τραπεζικά ιδρύματα.

Οι αριθμοί που αναγράφονται στην λίστα Γιωρκάτζη δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα:

Συγκεκριμένα, στη λίστα περιλαμβάνονται έξι δάνεια, εκ των οποίων τα τρία όχι μόνο εξυπηρετούνται κανονικά με βάση τη συμφωνία με την τράπεζα, αλλά έχουν μειωθεί κατά πολύ, έχοντας μάλιστα προπληρωμένες δόσεις αρκετών μηνών.

Τα τρία δάνεια που αναφέρονται στη λίστα με την ονομασία «Napaland Estates», είναι προϊόν κοινοπραξίας του Ομίλου με άλλη εταιρεία. Το μερίδιο χρέους, ωστόσο, που αναλογεί στον Όμιλο έχει μειωθεί σημαντικά - με πλάνο πλήρους αποπληρωμής τον Σεπτέμβριο του 2021. Το μεγαλύτερο ποσό που αναγράφεται στην λίστα αφορά εγγυήσεις, με πλάνο απαλλαγής τον Σεπτέμβριο του 2021, και σε καμία περίπτωση δεν αφορά οφειλή του ομίλου.

Η λίστα ως έχει, στηρίζεται σε στοιχεία τα οποία δεν ισχύουν σήμερα και επιπλέον στερείται επεξηγήσεων με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από το πραγματικό ζητούμενο, το οποίο θα έπρεπε να είναι η πιθανή προνομιακή μεταχείριση πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων από τραπεζικά ιδρύματα και  πιθανές διαγραφές δανείων.

Προβαίνω στην παρούσα δήλωση λόγω του ότι δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό στις δανειακές συμβάσεις του ομίλου Giovani με τις τράπεζες.  Θεώρησα καθήκον μου να ξεκαθαρίσω τα πιο πάνω για λόγους ηθικής  αλλά και των αρχών βάσει των οποίων πορεύτηκα σε όλα αυτά τα χρόνια. Για όλα τα πιο πάνω και για όσες άλλες διευκρινίσεις απαιτούνται είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top