Βίντεο - «Μήνυμα» από το οργανωμένο κύκλωμα; Τα «καμένα εκατομμύρια» και ο στενός συνεργάτης του Δημοσθένους - Είδε τον δράστη ο φρουρός

Βίντεο - «Μήνυμα» από το οργανωμένο κύκλωμα; Τα «καμένα εκατομμύρια» και ο στενός συνεργάτης του Δημοσθένους - Είδε τον δράστη ο φρουρός

Η Αστυνομία εντείνει τις έρευνες γύρω από τις πέντε φωτιές που κατέκαψαν πολυτελή οχήματα στη Λεμεσό το βράδυ της Τετάρτης, με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται έντονα προς το ενδεχόμενο σύνδεσης με το οργανωμένο κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Σταύρου Δημοσθένους.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Έρικα Καβάζη στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», τα κατεστραμμένα οχήματα,αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα, ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα γνωστού αλλοδαπού επιχειρηματία, στενού συνεργάτη του Δημοσθένους. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με τον τρόπο δράσης του εμπρηστή, έχει ενεργοποιήσει ισχυρές υποψίες για στοχευμένο πλήγμα από το ίδιο δίκτυο που οργάνωσε την ενέδρα θανάτου της 17ης Οκτωβρίου.

O πεζός δράστης

Από το οπτικό υλικό που εξασφάλισαν οι ανακριτές, φαίνεται ότι ο εμπρηστής κινήθηκε πεζός. Προσεγγίζει τα οχήματα, τα περιλούζει με εύφλεκτο υλικό στο μπροστινό τους μέρος και ανάβει εμπρηστική λωρίδα, πριν εξαφανιστεί μέσα στο σκοτάδι. Οι δύο εμπρησμοί έγιναν σε διαφορετικά σημεία της Λεμεσού, γεγονός που δείχνει οργανωμένο σχέδιο και όχι τυχαίο χτύπημα.

Τα πολυτελή αυτοκίνητα,  ιδιοκτησίας του επιχειρηματία ή συγγενών του, καταστράφηκαν ολοσχερώς, με τις ζημιές να προσεγγίζουν συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οχήματα ήταν ασφαλισμένα με υψηλής αξίας συμβόλαια σε εταιρεία του εξωτερικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής "Alpha Ενημέρωση", ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι φαίνεται οτι ο φρουρός ασφαλείας να είδε τον δράστη χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο μικροσκόπιο η πιθανή σύνδεση με τη δολοφονία

Το ΤΑΕ Λεμεσού εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο οι εμπρησμοί να αποτελούν μέρος της ίδιας «αλυσίδας» που συνδέεται με τη δολοφονία Δημοσθένους, είτε ως αντίποινα, είτε ως προσπάθεια εκφοβισμού ή εξόντωσης συνεργατών του.

Οι ανακριτές μελετούν τα δεδομένα και οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα, καθώς τα πρόσωπα πίσω από τα καμένα οχήματα θεωρούνται κρίσιμος κρίκος στις έρευνες για το κύκλωμα που φαίνεται να δρα ανεξέλεγκτα τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Επαφές στην Κύπρο, μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και οι Πρόεδροι των πολιτικών ομάδων, ενόψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων θα έχουν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE