ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι διαγραφές δανείων, η εξαγορά Noble και τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι διαγραφές δανείων, η εξαγορά Noble και τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων στο επίκεντρο

Το θέμα των διαγραφών δανείων κομμάτων που άγεται ενώπιον της Βουλής, η εξαγορά της Noble από την αμερικανική Chevron και το πώς αυτή η εξέλιξη επηρεάζει το κυπριακό ενεργειακό πρόγραμμα, οι νέες προκλητικές απειλές Ερντογάν εναντίον της Κύπρου, καθώς και τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων σε σχέση με την κατανομή θέσεων στα Πανεπιστήμια, είναι μερικά από τα θέματα στις πρώτες σελίδες του σημερινού (21/7) Τύπου.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο της θέμα ("Ανοίγει νέο μέτωπο") ότι ανοίγει νέο μέτωπο, αφού με επιμονή του ΔΗΣΥ η Βουλή αρχίζει να συζητά τις διαγραφές δανείων σε κόμματα και εταιρείες τους, ενώ αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ ασκεί έντονες πιέσεις να μη συζητηθεί το θέμα και να παραπεμφθεί και αυτό σε ad hoc επιτροπή. Σε άλλο θέμα, προβάλλει τη χθεσινοβραδινή επετειακή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό, στην εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής, στην οποία μεταξύ άλλων ο ΠτΔ τονίζει ότι η ΕΕ είναι η ώρα να προκαλέσει κόστος στην Τουρκία.

Η εφημερίδα "Πολίτης" στο κύριο της θέμα ασχολείται με την εξαγορά της Noble από την αμερικανική Chevron και σημειώνει ότι "Με τα δυο πόδια οι Αμερικανοί στην Αν.Μεσόγειο",  επισημαίνοντας ότι η Chevron πήρε τη θέση του διαχειριστή στο κοίτασμα Αφροδίτη. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα διερωτάται αν θα ξεθάψουν νεκρούς στο κοιμητήριο Έμπας μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει απόφαση Υπουργικού για μετατροπή χώρου πρασίνου, σε κοιμητήριο.

Η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο της θέμα αναφέρεται στις νέες απειλές Ερντογάν και τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο της "Απειλεί και ζητά παράδοση". Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων σε σχέση με την κατανομή θέσεων στα Πανεπιστήμια και σημειώνει ότι 2.809 θέσεις σε πανεπιστήμια βρήκαν τους κατόχους τους και ότι η Λεμεσός σάρωσε στους πρωτεύσαντες.

Η "Χαραυγή αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στα ενεργειακά, επισημαίνοντας πως "Η Αφροδίτη πέρασε σε άλλα χέρια", ενώ γράφει για ανατροπές στην ενεργειακή προοπτική του τεμαχίου 12. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα θίγει το θέμα των πολιτογραφήσεων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για βιομηχανία πλουτισμού και φαγοπότι για την ελίτ και τους ημετέρους.

Τέλος, η αγγλόφωνη Cyprus Mail, ασχολείται και αυτή με τα ενεργειακά και με τίτλο "H εξαγορά της Noble θα επηρεάσει την Κύπρο", γράφει ότι η Chevron αναλαμβάνει αντί της Noble και δεν κάνει αναφορά στο κυπριακό φυσικό αέριο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top