ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για στήριξη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της τ/κ κοινότητας

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για στήριξη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της τ/κ κοινότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει πρόσκληση υποβολής προτάσεων ύψους 2 εκατ. ευρώ για τη στήριξη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Κύπρο, το έβδομο πρόγραμμα επιχορηγήσεων Κυπριακή Κοινωνία των Πολιτών σε Δράση έχει στόχο να παροτρύνει τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να επιδιώξουν ουσιαστικές κοινωνικές αλλαγές μέσω:

της συμμετοχής τους στη χάραξη πολιτικής, καθώς και στη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων·
της συμβολής τους σε αλλαγές σε τοπικό και ενωσιακό επίπεδο·
της προαγωγής συνεργασιών και εταιρικών σχέσεων, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των κυπριακών κοινοτήτων και της τομεακής συνεργασίας. 

Η πρόταση υποβολής προτάσεων έχει τις εξής προτεραιότητες :

α) ανάπτυξη ικανοτήτων της κοινωνίας των πολιτών, και
β) τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα θέματα: περιβάλλον και κλιματική αλλαγή· ανθρώπινα δικαιώματα· χρηστή διακυβέρνηση· κοινωνική ένταξη και συμμετοχή των νέων· παιδεία στα μέσα και προώθηση της δεοντολογικής δημοσιογραφίας.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων αποτελείται από δύο παρτίδες που έχουν τις ίδιες προτεραιότητες, αλλά διαφορετικό ύψος ενωσιακής επιχορήγησης και διαφορετική δυνητική διάρκεια:
Παρτίδα 1 (400 000 ευρώ) αφορά επιχορηγήσεις ύψους 30 000 ευρώ έως 60 000 ευρώ και διάρκειας 6 έως 36 μηνών.
Παρτίδα 2 (1 600 000 EUR) αφορά επιχορηγήσεις ύψους 75 000 ευρώ έως 320 000 EUR και διάρκειας 24 έως 36 μηνών.
Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι κλειστή και, συνεπώς, οι αιτούντες αρχικά θα πρέπει να υποβάλλουν μόνο υπομνήματα (concept notes). Προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων (υπομνημάτων) είναι η 16η Οκτωβρίου 2020, στις 15:00 ώρα Βρυξελλών (16:00 ώρα Κύπρου).

Οι οδηγίες για τους αιτούντες και τα έγγραφα για την υποβολή αίτησης είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο, με αριθμό αναφοράς 169185:
https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome&nbPubliList=15&orderby=upd&orderbyad=Desc&searchtype=RS&aofr=169185

Ενημερωτικές συνεδρίες και καταρτίσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Αύγουστο έως το Σεπτέμβριο του 2020.
Περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις συνεδρίες και καταρτίσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν προσεχώς, θα καταστούν διαθέσιμες στις σελίδες www.abbilgi.eu, www.facebook.com/ABBilgi, http://www.tcceugrantsupport.eu/en/ και www.facebook.com/ABhibedestek.

Η εν λόγω πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα και υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top