Δεν ψηφίστηκαν από τη Γερουσία κυρώσεις προς την Τουρκία

Δεν ψηφίστηκαν από τη Γερουσία κυρώσεις προς την Τουρκία

Δεν ψηφίστηκαν από τη Γερουσία κυρώσεις προς την Τουρκία.

Η Γερουσία υπερψήφισε με ψήφους 86 έναντι 14 το νομοσχέδιο για τον Προϋπολογισμό Εθνικής Άμυνας του 2021, ωστόσο από το κείμενο απουσιάζει η παράγραφος που είχε εγκριθεί την Τετάρτη από τη Βουλή και ζητά από τον πρόεδρο Τραμπ να επιβάλλει κυρώσεις CAATSA στην Τουρκία για την αγορά των S-400, ένα μήνα μετά την υπογραφή του προϋπολογισμού σε νόμο.

Όπως αναφέρουν πηγές της Γερουσίας, η σχετική τροπολογία που υπέβαλε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Τζιμ Ρις απορρίφθηκε από τον ηγέτη της πλειοψηφίας Μιτς ΜακΚόνελ, ο οποίος έχει αποτρέψει αρκετά νομοσχέδια εναντίον της Τουρκίας να τεθούν σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Γερουσίας.

Τα δύο κείμενα του προϋπολογισμού πρόκειται τώρα να αποτελέσουν αντικείμενο μακράς διαπραγμάτευσης μικτής επιτροπής αποτελούμενης από μέλη και των δύο σωμάτων τα οποία έχουν και τον τελικό λόγο για το περιεχόμενο του ενιαίου κειμένου που θα τεθεί σε ψηφοφορία σε Βουλή και Γερουσία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η πρώτη τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο - «Σε κανέναν δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»

Οποιοσδήποτε έχει στοιχεία για άμεσο ή έμμεσο χρηματισμό μου να τα καταθέσει αμέσως στις αρμόδιες Αρχές του κράτους, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ επεσήμανε πως οι ξένες εταιρείες που έρχονται στην Κύπρο για να επενδύσουν πρέπει να προσφέρουν και κοινωνικά, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, για το κράτος.

BEST OF TOTHEMAONLINE