ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη σύγκληση Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας ζητά η ΣΕΚ

Έκτακτη σύγκληση Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας ζητά η ΣΕΚ

Έκτακτη σύγκληση του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας ζητά η ΣΕΚ επειγόντως με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Το αίτημα αυτό γίνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, με αφορμή τα τελευταία εργατικά ατυχήματα, συνολικά 4 σε μια εβδομάδα.

«Φαίνεται πως, λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών που επέφεραν, τα θέματα ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας έχουν υποβαθμιστεί επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές», αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι «όπως κατ’ επανάληψη υπέδειξε η ΣΕΚ, αρκετά εργατικά ατυχήματα οφείλονται στην ελλειπή εκπαίδευση και πληροφόρηση των εργαζομένων που μπορεί να συνδέεται και με το θέμα της γλώσσας, στη χαμηλή προτεραιότητα που δίδουν οι εργοδότες στα θέματα Ασφάλειας και Υγείας, αλλά και στην απουσία συνδικαλιστικής οργάνωσης και την υποβάθμιση του ρόλου και της σημασίας των Επιτροπών Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας».
 
«Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους και στη βάση όσων κατά καιρούς εισηγηθήκαμε για το ζήτημα αυτό στην πολιτεία, (κυβέρνηση και βουλή), ζητήσαμε όπως συγκληθεί υπό την προεδρεία της Υπουργού Εργασίας το Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας για μια σφαιρική συζήτηση του θέματος, με στόχο τη λήψη συγκεκριμένων αποτρεπτικών μέτρων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΕΚ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top