ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Βαρύς ο απολογισμός σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική - Ρεκόρ μολύνσεων σε Ισραήλ και Λιβύη

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Βαρύς ο απολογισμός σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική - Ρεκόρ μολύνσεων σε Ισραήλ και Λιβύη

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Τρίτη (28/7) άλλους 1.592 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό, που είχε να φθάσει σε αυτό το επίπεδο δυόμισι μήνες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα 03:30 ώρα Κύπρου) από την ίδια ώρα της προηγουμένης.

Το ίδιο διάστημα, διαγνώστηκαν πάνω από 60.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια μέρα, τερματίζοντας την ελαφριά μείωση των περιπτώσεων που καταγραφόταν τα δύο προηγούμενα 24ωρα, κατά τα δεδομένα της σχολής ιατρικής αυτής της Βαλτιμόρης. Για να βρεθεί τόσο βαρύς απολογισμός όσο αυτός χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στα δεδομένα που συγκεντρώνονταν στα μέσα Μαΐου (1.680 τη 15η εκείνου του μήνα).

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στις SARS-CoV-2 πλέον ξεπέρασε τα 4,34 εκατομμύρια, ενώ η χώρα θρηνεί πάνω από 149.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.
 
Ισραήλ: Ρεκόρ 2.308 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε 2.308 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ.

 Η ημερήσια αυτή αύξηση των ανθρώπων που προσβλήθηκαν τον κορωνοϊό συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 2.043 κρουσμάτων, το οποίο είχε ανακοινωθεί την 22η Ιουλίου κι αύξησε το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης σε 66.293 αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 ανέρχεται πλέον σε 486 στη χώρα, αυξημένος κατά 12 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο. Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 314, κατά τρεις, από το σύνολο των 739 ανθρώπων που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.
 
Λιβύη: Ρεκόρ 190 επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό συνεχίζει να αυξάνεται στη Λιβύη και είναι εξαιρετικά δύσκολη η αποτροπή της μετάδοσης του στην κοινότητα στην εμπόλεμη χώρα, αναγνώρισε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

 "Γίνεται ολοένα πιο δύσκολος ο εντοπισμός των ύποπτων κρουσμάτων, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται", σημείωσε το υπουργείο.

"Επαναλαμβάνουμε ότι οι πάντες πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή και να τηρούν τα βασικά προληπτικά μέτρα" ατομικής προστασίας, πρόσθεσε. Θύμισε τις συστάσεις του: να τηρείται η λεγόμενη κοινωνική απόσταση, να γίνεται χρήση μασκών από τους πολίτες, ότι πρέπει όλοι να πλένουν συχνά τα χέρια τους. Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών κατέγραψε χθες 190 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων αφότου εντοπίστηκε το πρώτο, τον Μάρτιο. Το Κέντρο διευκρίνισε ότι συνολικά, έχουν καταγραφεί ως εδώ 3.017 μολύνσεις και 67 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19. Στον αντίποδα, 579 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί.
 
Βέλγιο: Αναμένονται δύσκολες εβδομάδες και μήνες

Την ανησυχία του για την εξέλιξη του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρώην εκπρόσωπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Εμμανουέλ Αντρέ, μιλώντας στη βελγική τηλεόραση.

" Γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την επαφή. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρξει σειρά κυμάτων μετά την επιστροφή από τις διακοπές. Επομένως, αναμένουμε να έχουμε πολλά ζητήματα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού" τόνισε ο Εμμανουέλ Αντρέ, προσθέτοντας ότι αναμένονται "δύσκολες εβδομάδες και μήνες".

Μιλώντας στο rtbf για την περίπτωση της Αμβέρσας, όπου παρουσιάστηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 500%, ο κ. Αντρέ ανέφερε ότι "αυτό που λείπει από τα μέτρα στην Αμβέρσα, είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών". Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 23.30 μέχρι τις 6 το πρωί.
 
Βραζιλία: 921 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 921 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 40.816 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο.
 
Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 88.539 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα, που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας χαρακτηρίζει πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, ελλείψει επαρκούς αριθμού τεστ.
 
Μεξικό: 854 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 7.208 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε άλλους 854 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 7.208 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 44.876 νεκρούς επί συνόλου 402.697 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

 Τα ίδια δεδομένα δημοσιοποίησε λίγη ώρα νωρίτερα το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, που συγκεντρώνει και αναρτά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει για την πανδημία στοιχεία για την εξέλιξη της παγκοσμίως.
 
Κίνα: 101 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες, τα 89 στη Σιντζιάνγκ

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 101 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμού σημαντικά αυξημένου από τα 68 για τα οποία έκανε λόγο μία ημέρα νωρίτερα, διευκρινίζοντας ότι τα 89 διαγνώστηκαν στη Σιντζιάνγκ (βορειοδυτικά), 1 στην πρωτεύουσα, το Πεκίνο, ενώ 3 ήταν "εισαγόμενα", κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Τα υπόλοιπα οκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ. Οι κινεζικές υγειονομικές έκαναν επίσης λόγο για τον εντοπισμό 27 ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, έναντι 34 μία ημέρα νωρίτερα.
 
Γερμανία: 6 θάνατοι, 684 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες

Άλλοι έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ διαγνώστηκαν 684 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης να ανέρχεται ως εδώ σε 9.128 νεκρούς επί συνόλου 206.926 ανθρώπων που προσβλήθηκαν, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυστραλία: Τα  κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό μειώθηκαν σε κάτω από 300 έπειτα από ημέρες

Η κυβέρνηση στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψαν λιγότερα από 300 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, για πρώτη φορά έπειτα από μία εβδομάδα και κάτι. Ο αριθμός των μολύνσεων ανήλθε σε 295 τις προηγούμενες 24 ώρες, έναντι 384 την προηγουμένη.

 Η πολιτεία κατέγραψε άλλους εννέα θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, οι επτά εκ των οποίων συνδέονταν με γηροκομεία, διευκρίνισε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Ντάνιελ Άντριους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μελβούρνη.
Στη νοτιοανατολική πολιτεία - όπου επιβλήθηκε καραντίνα - σημειώνεται έξαρση των μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες και η κεντρική κυβέρνηση ανέπτυξε στην πολιτεία μια ειδική ομάδα γιατρών, εντεταλμένη να εξακριβώσει την κατάσταση και να προσφέρει φροντίδα σε ασθενείς στα γηροκομεία, τα οποία έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο του ξεσπάσματος της πανδημίας. Συνολικά, η Αυστραλία θρηνεί 176 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 15.000 επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 9.000 οι νεκροί εξαιτίας του COVID-19, η ισχύς των μέτρων περιορισμού παρατείνεται

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε χθες Τρίτη την παράταση "ως την 30ή Αυγούστου" της ισχύος των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, με τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 να ξεπερνά τους 9.000.

"Οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι δύσκολες (...) Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων επόμενων εβδομάδων, πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να προστατευθούμε", τόνισε ο Ντούκε κατά τη διάρκεια του καθημερινού διαγγέλματός του προς τους πολίτες. Η παράταση της ισχύος των μέτρων περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ την 25η Μαρτίου, ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα προτού αρθούν, την 1η Αυγούστου.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 297 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 9.074 από την 6η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Ανέφερε παράλληλα ότι το ίδιο διάστημα διαγνώστηκαν 10.284 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται έτσι σε 267.385.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top