ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι τουρκικές προκλήσεις και η συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι τουρκικές προκλήσεις και η συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας στο επίκεντρο

Η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας χθες το απόγευμα, η συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας για την τροποποίηση της Σύμβασης για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας, η παραίτηση του διοικητή της ΕΜΑΚ, όπως και η εκστρατεία συλλογής τροφίμων που θα σταλούν από την Κύπρο στον Λίβανο είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τύμπανα πολέμου, πάλι» πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis μπήκε χθες το απόγευμα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή. Αλλού αναφέρει πως έπεσαν οι υπογραφές για τροποποίηση της Σύμβασης Κύπρου – Ρωσίας για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και αναφέρεται στους τομείς που εξαιρούνται από την αύξηση του φόρου που παρακρατείται στο 15%. Επίσης γράφει πως συνεχίζεται το κύμα φυγής από το ΔΗΚΟ.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πέρασε τη γραμμή η Τουρκία» αναφέρει πως εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας εισήλθε χθες το Oruc Reis. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως αλλάζει η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσικής Ομοσπονδίας και πως η αναθεωρημένη σύμβαση υπογράφηκε χθες. Επίσης αναφέρει πως οι Αιγύπτιοι απέφυγαν συνειδητά και επίμονα να περάσουν τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας για το βορειοανατολικό τμήμα της ΑΟΖ και ήθελαν να μην θεωρηθεί η συμφωνία με την Ελλάδα τμηματική.
 
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στα όρια της σύγκρουσης» πως η Τουρκία επιχειρεί επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα, στέλνοντας χθες το απόγευμα το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αλλού γράφει για τη μεγάλη έξοδο που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες 4.000 χελωνάκια καρέτα – καρέτα που γεννήθηκαν στις παραλίες Περβολιών και Κιτίου. Επίσης, αναφέρει πως παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΜΑΚ Μόδεστος Μοδέστου και μεγιστοποιείται ο κίνδυνος αφού στα όριά του εργάζεται το προσωπικό εν μέσω πυρκαγιών.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η Κύπρος κερδίζει στις συνομιλίες για τη φορολογία με τη Ρωσία» πως επιτεύχθηκε συμφωνία σε σχέση με τη Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας κατά την έναρξη της διήμερης διαπραγμάτευσης. Επίσης αναφέρεται στην παραίτηση της Κυβέρνησης του Λιβάνου μετά την έντονη οργή που προκάλεσε η τεράστια έκρηξη στη Βηρυτό. Ακόμη αναφέρεται στην αποστολή 20 τόνων τροφίμων, που μαζεύτηκαν από δωρεές, από την Κύπρο στον Λίβανο.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top