ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Χτυπάει καμπανάκι το 40αρι με 'κίτρινη προειδοποίηση' - Προσοχή στις θάλασσες

Τμ. Μετεωρολογίας: Χτυπάει καμπανάκι το 40αρι με 'κίτρινη προειδοποίηση' - Προσοχή στις θάλασσες

Στους 40 βαθμούς αναμένεται να σκαρφαλώσει το θερμόμετρο και την Κυριακή (16/08) στο εσωτερικό, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει εκ νέου κίτρινη προειδοποίηση για «εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία».

Η προειδοποίηση αφορά την Κυριακή μεταξύ των ωρών 12:00 και 17:00.

«Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά», αναφέρεται.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη:

Εποχική χαµηλή πίεση και θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα Κυριακή (16/08) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και στα νότια παράλια το απόγευµα µέχρι ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 βαθµούς στα δυτικά παράλια και στους 32 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε Κυριακή (16/08) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και στα δυτικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα (17/08), την Τρίτη (18/08) και την Τετάρτη (19/08) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο για να παραµείνει πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top