ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι μεγάλες εκπλήξεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι μεγάλες εκπλήξεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ του Τσάμπιονς Λιγκ

H Λιόν και η Λειψία έκαναν την έκπληξη και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Τσαμπιονς Λιγκ. Με δεδομένο ότι είναι μονά παιχνίδια όλα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τις μεγαλες εκπλήξεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από τη σεζόν 1992-93 που μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ. Τις ομάδες που έφτασαν μια ανάσα από τον τελικό, όντας το απόλυτο αουτσάιντερ. 

1993-94 

Ο Μονακό και Πόρτο έκαναν την υπέρβαση και βρέθηκαν στα ημιτελικά του θεσμού, αλλά αποκλείστηκαν από Μίλαν και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

1995-96

Πρόκειται για μια χρυσή χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο στη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός έφτασε έως τα ημιτελικά, αλλά αποκλείστηκε από τον Αγιαξ. Το διπλό στο Αμστερνταμ ακόμη μνημονεύεται. Οι «πράσινοι» στα προημιτελικά απέκλεισαν την Λέγκια Βαρσοβίας.
Την ίδια χρονιά και η Ναντ έφτασε έως τα ημιτελικά, αλλά αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.

1998-99
Η Ντιναμό Κιέβου ήταν αναμφίβολα η έκπληξη της χρονιάς. Στα προημιτελικά απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στον ημιτελικό λύγισε από την Μπάγερν Μονάχου. Η χρονιά αυτή έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη των Ελλήνων για την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Ολυμπιακός να προκριθεί στα ημιτελικά, όταν και αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.

1999-00

Η Βαλένθια έκανε την έκπληξη κι έφτασε έως τον τελικό τη σεζόν 1999-00, αλλά ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης. Στα προημιτελικά οι «νυχτερίδες» είχαν αποκλείσει την Λάτσιο και στα ημιτελικά την Μπαρτσελόνα.

2000-01

Η Βαλένθια είχε σπουδαία ομάδα εκείνη την εποχή και έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό, αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι από την Μπάγερν. Η έκπληξη της χρονιάς ωστόσο ήταν η Λιντς που έφτασε ως τα ημιτελικά, όταν και αποκλείστηκε από τη Βαλένθια. Οι Αγγλοι στα προημιτελικά είχαν αποκλείσει την Λα Κορούνια.

2001-02
Η Λεβερκούζεν έφτασε έως τον τελικό, αλλά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τη Ρεάλ. Οι «ασπιρίνες» απέκλεισαν στα προημιτελικά την Λίβερπουλ και στα ημιτελικά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

2003-04 
Η χρονιά των εκπλήξεων η σεζόν 2003-04, καθώς Μονακό και Πόρτο έφτασαν ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο απέκλεισε διαδοχικά στα νοκ άουτ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιόν, Λα Κορούνια.

Από την άλλη η Μονακό του Ακη Ζήκου απέκλεισε: ΛΟκομοτίβ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι.

2004-05
Η Αϊντχόφεν έφτασε έως τον ημιτελικό το 2004-05. Οι Ολλανδοί αφού ξεπέρασαν τα εμπόδια των Μονακό και Λιόν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Μίλαν για μια θέση στον τελικό. Οι «ροσονέρι» προκρίθηκαν χάρη στο εκτός έδρας γκολ που είχαν σημειώσει.

2005-06

Η Βιγιαρεάλ έζησε το δικό της παραμύθι τη σεζόν 2005-06 όταν κι έφτασε στα ημιτελικά. Εκεί η Αρσεναλ πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Οι Ισπανοί απέκλεισαν στα νοκ άουτ Ρέιντζερς και Ιντερ.

2009-10 

Η Λιόν με μια εξαιρετική πορεία έφτασε έως τα ημιτελικά του θεσμού και αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Μπάγερν. Οι Γάλλοι απέκλεισαν αρχικά τη Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια την Μπορτνό.

2010-11

Γερμανική η έκπληξη την χρονιά 2010-11. Η Σάλκε σταμάτησε την πορεία της στα ημιτελικά, όταν και αποκλείστηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νωρίτερα είχε επιβληθεί των Βαλένθια και Ιντερ.

2016-17

Η Μονακό αφού είχε πετάξει εκτός Μπενφίκα και Ντόρτμουντ θα αντιμετώπιζε την Γιουβέντους στα ημιτελικά του θεσμού με στόχο το όνειρο. Οι Γάλλοι ωστόσο γνώρισαν δύο ήττες και αποκλείστηκαν.

2017-18
Η κεφαλιά του Μανωλά και η πρόκριση της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα έχει μείνει σε όλους αξέχαστη. Οι Ιταλοί έφτασαν έως τα ημιτελικά, αλλά αποκλείστηκαν από την Λίβερπουλ.

2018-19

Στην περσινή διοργάνωση έχει μείνει σε όλους αξέχαστη η αναμέτρηση στα ημιτελικά ανάμεσα στον Αγιαξ και την Τότεναμ. Οι παίκτες του Ποκετίνο πήραν την πρόκριση για τον τελικό στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αλλά στον τελικό ηττήθηκαν από την Λίβερπουλ.

Πηγή: www.amna.gr

The post Οι μεγάλες εκπλήξεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ του Τσάμπιονς Λιγκ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top