ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο και η κούρσα για εξασφάλιση εμβολίων γρίπης και κορωνοϊού στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο και η κούρσα για εξασφάλιση εμβολίων γρίπης και κορωνοϊού στο επίκεντρο

Ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά, η επίσκεψη στη Λευκωσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η κούρσα των κρατών διεθνώς για εξασφάλιση εμβολίων γρίπης και κορωνοϊού και οι εξελίξεις σε σχέση με τον τουρισμό στην Κύπρο, είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο, την Τετάρτη (19/08).

H «Αλήθεια» με τίτλο «Ξεκαθάρισμα την Παρασκευή» γράφει ότι σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων και για αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ότι η αυξομείωση των κρουσμάτων και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς φέρνουν αλλαγές και νέα μέτρα. Αλλού γράφει ότι προγραμματισμό για τα επόμενα βήματα για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας έκαναν θες στη Λευκωσία οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου και ότι αναμένουν τον κατάλογο κυρώσεων του Μπορέλ. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει για τα κατεχόμενα ότι αυξάνονται οι έλεγχοι μέσω των οδοφραγμάτων και μειώνονται οι αφίξεις με πλοία από την Τουρκία από 400 σε 250 άτομα ημερησίως.
 
Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Χωρίς εικόνα από τις τάξει» και γράφει ότι η Κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι δυνατή η αξιοποίηση της τηλεκπαίδευσης, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών μέσης εκπαίδευσης που θα βρίσκονται στις τάξεις, όμως η Επίτροπος Δεδομένων επιμένει στους όρους που έθεσε. Αλλού γράφει ότι η γερμανική μεσολάβηση, για αποκλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά δεν αποκλείει τη διαμόρφωση πλαισίου για μια παράλληλη συζήτηση μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας για τα ζητήματα που άπτονται της κυπριακής ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι υποψήφιοι που αποκλείστηκαν από τις πρόσφατες προσλήψεις σε Αστυνομία – Πυροσβεστική αμφισβητούν τη νομιμότητα της διαδικασίας και της βαθμολογίας.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο  στο κύριο του θέμα «Φρενίτιδα για τα εμβόλια» κάνει λόγο για πόλεμο μεταξύ κρατών για εξασφάλιση αποθεμάτων εμβολίων για γρίπη και για κορωνοϊό και γράφει ότι η Κύπρος παράγγειλε 180.000 εμβόλια γρίπης και ζήτησε 1,2 εκατ. δόσεις για κορωνοϊό. Αλλού αναφέρεται στο παλιό νοσοκομείο της Λάρνακας και γράφει ότι στον εγκαταλειμμένο χώρο παρελαύνουν φίδια και τρωκτικά και ότι παλιά κρεβάτια, αγριόχορτα και σκουπίδια συνθέτουν προσβλητικές εικόνες. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι υπό κράτηση τέθηκε 61χρονος βοσκός στην περιοχή Αγίου Αμβροσίου στη Λεμεσό ο οποίος έβαλε φωτιά για να κάψει φίδι και τελικά έκαψε αγροτική περιοχή από πεύκα, θάμνους και άγρια βλάστηση έκτασης τριών εκταρίων.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Βάσει κανόνων διάλογο με Τουρκία ζητά ο Δένδιας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και οι συνεχιζόμενες παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ήταν στο επίκεντρο των επαφών του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι σε δύο εβδομάδες ανοίγουν τα σχολεία και ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι για τελικές αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν. Αλλού γράφει ότι ανασφάλεια και οικονομικοί λόγοι επηρεάζουν τον τουρισμό από τη Βρετανία, προσθέτοντας ότι υπάρχει ικανοποίηση για τον εγχώριο τουρισμό στην Πάφο.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Μail» με τίτλο «Η Κύπρος “πρόθυμη” να συζητήσει θαλάσσιες ζώνες» γράφει ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου δήλωσαν ότι οι περιφερειακές εξελίξεις θα καθορίσουν τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας καθώς συμφώνησαν στα επόμενα τους βήματα πριν το άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Βερολίνο.. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι καπνιστές στη Νότιο Αφρική άδειασαν τα καταστήματα από τα τσιγάρα μόλις ήρθη η 5μηνη απαγόρευση, η οποία είχε επιβληθεί για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αλλού η “CM” γράφει ότι ο Υφυπουργός Έρευνας αναμένει μικτό σύστημα με το άνοιγμα των σχολείων που θα περιλαμβάνει διαδικτυακές τάξεις και τάξεις με φυσική παρουσία των μαθητών.
 
Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Πιο χλωμό το φθινόπωρο στον τουρισμό» και γράφει ότι παραπαίει η βιομηχανία μετά την ανάσα του Δεκαπενταύγουστου και ότι δεν αποκλείεται λουκέτο σε επιχειρήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο νέος κορωνοϊός δεν αποτέλεσε εξαίρεση σε σύγκριση με τον οικονομικό αντίκτυπο άλλων επιδημιών, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες μεγάλος αριθμός βαθύπλουτων να βλέπει τον πλούτο του να αυξάνεται, ενώ οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις δέχονται ισχυρό πλήγμα. Αλλού η «Κ» γράφει ότι η ανομοιογενής ανάκαμψη του τουρισμού κλονίζεται εξαιτίας των νέων κρουσμάτων και των απαγορεύσεων, καθώς και της επιβολής καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από ουκ ολίγους προορισμούς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top