ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα έγγραφα Al Jazeera, η αναθεωρημένη οδηγία για την μάσκα και τα αυξημένα κρούσματα στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα έγγραφα Al Jazeera, η αναθεωρημένη οδηγία για την μάσκα και τα αυξημένα κρούσματα στα πρωτοσέλιδα

Ο απόηχος της δημοσίευσης εγγράφων από το Αl Jazeera για τις πολιτογραφήσεις, η αναθεώρηση της οδηγίας για τη χρήση μάσκας στα δημοτικά, η νέα κατηγοριοποίηση χωρών με βάση τον επιδημιολογικό κίνδυνο και τα αυξημένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα (24/08), είναι από τα βασικά θέματα στον σημερινό κυπριακό τύπο.

Παράλληλα, υπάρχουν τα προβλήματα στην υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ο συνωστισμός λόγω καραντίνας στο Πουρνάρα και η πατροκτονία στα Λεύκαρα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Από τη Βουλή η διαρροή των εγγράφων στο Αl Jazeera» γράφει ότι τα έγγραφα στάλθηκαν από το ΥΠΕΣ στη Βουλή και διανεμήθηκαν στους βουλευτές και ότι σκοπιμότητες γύρω από την οργανωμένη προσπάθεια κατά της Κύπρου, βλέπουν ΚΕΒΕ και λογιστές. Αλλού γράφει ότι λόγω των έντονων αντιδράσεων αναθεωρήθηκε η οδηγία για χρήση μάσκας στα δημοτικά. Η «Α» προβάλλει επίσης την πατροκτονία στα Λεύκαρα και τα οικογενειακά προβλήματα πίσω από την τραγωδία.

«Η αξιοπιστία πήγε περίπατο χωρίς μάσκα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως άλλαξαν, μετά τις αντιδράσεις, την απόφαση για μάσκες στο δημοτικό και ότι πλέον οι ταξιδιώτες αποδεικνύονται δούρειος ίππος. Αλλού γράφει πως ο ΥΠΕΣ υποβάλλει στο Προεδρικό έκθεση για τα διαβατήρια και ότι ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την αναδρομικότητα στην ισχύ των διαβατηρίων. Ο «Π» γράφει επίσης ότι η ΚΔ θα λάβει 479 εκ χρηματοδότηση στο πλαίσιο προγράμματος για ειδικά σχέδια για στήριξη της απασχόλησης.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Έμφραγμα στους φόρους» ο «Φιλελεύθερος» γράφει πως από αναβολή σε αναβολή πάνε οι φορολογικές δηλώσεις λόγω τεχνικού προβλήματος και αλλαγών που ανατέθηκαν σε εταιρεία του εξωτερικού στο ηλεκτρονικό σύστημα του Φόρου. Σε άλλο θέμα προβάλλονται οι αριθμοί ρεκόρ ατόμων σε καραντίνα στο Πουρνάρα που ξεπερνούν αυτούς που διαμένουν στο κυρίως κέντρο Φιλοξενίας. Ο «Φ» γράφει πως η κηδεμονία της 15χρονης κόρης έφερε την πατροκτονία στα Λεύκαρα.

«Νόμιμες…οι πολιτογραφήσεις απατεώνων!» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι η Κυβέρνηση επιμένει ότι η παραχώρηση διαβατηρίων έγινε με νόμιμες διεργασίες και ότι το δίκτυο Al Jazeera έδωσε χθες στη δημοσιότητα νέα λίστα ονομάτων. Αλλού γράφει ότι εκπέμπουν SOS τα χωριά της Τυλληρίας και οι κάτοικοι ζητούν σχέδιο παροχής φορολογικών κινήτρων για θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας. Η «Χ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι από αναγκαία έγινε εθελοντική η χρήση μάσκας στα δημοτικά.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «H ‘έρευνα΄ του Al Jazeera εκστρατεία διασυρμού» και φιλοξενεί δηλώσεις του ΥΠΕΣ που εκφράζει προβληματισμό για το χρονικό σημείο της δημοσίευσης ονομάτων στα οποία παραχωρήθηκαν διαβατήρια, αφήνοντας υπόνοιες για το ρόλο της Τουρκίας. Αλλού αναφέρεται στην ανακοίνωση 39 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού με τα 33 να είναι από το εξωτερικό. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην σύλληψη του 25χρονου γιου για το φόνο στα Λεύκαρα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top