ΠΑΡΑ-THEMA

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ: Ακόμη ένα ανεκπλήρωτο ‘δεσμεύομαι΄ της Πολιτείας -Παίζουν με τις ζωές των Κύπριων πολιτών

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ: Ακόμη ένα ανεκπλήρωτο ‘δεσμεύομαι΄ της Πολιτείας -Παίζουν με τις ζωές των Κύπριων πολιτών

Δυστυχώς και παρά τα όσα έχουμε βιώσει και βιώνουμε ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια η Πολιτεία μας συνεχίζει να κοροϊδεύει τον πολίτη της με κούφιες δεσμεύεις και δημόσιες δηλώσεις.

Η Πολιτεία, που όχι μόνο απέτυχε να προστατεύσει τους πολίτες της, αλλά και που ήταν η αφορμή για την οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή καταστροφή χιλιάδων συμπολιτών μας.

Αυτά τα καταγράφουμε για τα δεκάδες παράπονα που έχουμε λάβει από αναγνώστες μας, κατόχους αξιογράφων. Εξηγούμαστε: Ενώ ο τέως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Κώστας Κληρίδης, δημόσια ανέφερε ότι είχε δώσει ρητές οδηγίες στους λειτουργούς της Εισαγγελίας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα ζητούσε έξοδα για απόσυρση αγωγών από κατόχους εναντίον της Δημοκρατίας, εντούτοις για ακόμα μια φορά «έπεα πτερόεντα», λόγια του αέρα. Η υπεύθυνη του σχετικού Τμήματος και Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα. Θεανώ Μαυρομουστάκη απορρίπτει συλλήβδην αιτήματα απόσυρσης αγωγών χωρίς έξοδα και επιμένει να ζητά τα έξοδα της Δημοκρατίας για να συγκατατεθεί στην απόσυρση.

Αναφέρουμε δε τι είχε δηλώσει ο Γενικός Εισαγγελέας σε ανακοίνωση του τον Γενάρη του 2019 και όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του εξώδικου συμβιβασμού της υπόθεσης αξιογράφων της κόρης και αδερφής του τότε Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτου: «…με γενικές οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με τις εκατοντάδες αγωγές κατόχων αξιογράφων, όταν ζητείται η απόσυρση τους εναντίον της Δημοκρατίας, για οποιονδήποτε λόγο, να συγκατατίθεται ασφαλώς η Δημοκρατία μέσω του λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση και να μη ζητούνται έξοδα εναντίον του αποσύροντος».

Διερωτάται κανείς γιατί, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι έδωσε οδηγίες για απόσυρση αγωγών χωρίς έξοδα, η Υπεύθυνη του σχετικού Τμήματος στη Νομική Υπηρεσία κα. Θεανώ Μαυρομουστάκη επιμένει στην καταβολή εξόδων από ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τα χρήματα τους μέσα σε μια νύχτα και ξεγελάστηκαν από τις Τράπεζες οι οποίες για χρόνια εξαπατούσαν τον απλό καταθέτη με την ανοχή των εμπλεκόμενων και υπεύθυνων δημόσιων φορέων.
Αυτή είναι η δικαιοσύνη. Έτσι είναι τα «δεσμεύομαι» της Πολιτείας μας. Έτσι προστατεύει και σέβεται η Πολιτεία μας τον αδικημένο πολίτη της.

Ο εκδότης

*Το ThemaOnline είναι στη διάθεση της κας Μαυρομουστάκη, σε περίπτωση που επιθυμεί να εκφράσει τις δικές της θέσεις σε σχέση με το εν λόγω άθρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top