ΔΙΕΘΝΗ

Πρόεδρος Κομισιόν: Αποδεκτή η παραίτηση Χόγκαν - Στον Ντομπρόβσκις η μεταβατική αρμοδιότητα εμπορίου

Πρόεδρος Κομισιόν: Αποδεκτή η παραίτηση Χόγκαν  - Στον Ντομπρόβσκις η μεταβατική αρμοδιότητα εμπορίου

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση Χογκαν η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φόν Ντερ Λάιεν, καλώντας την ιρλανδική Κυβέρνηση να προτείνει δύο νέους υποψήφιους (έναν άνδρα και μια γυναίκα) για να καλυφθεί η θέση του, μεταβιβάζοντας προσωρινά την αρμοδιότητα του εμπορίου στον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Ντομπρόβσκις.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Πρόεδρος, "χθες το βράδυ ο Φιλ Χόγκαν υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση ως Επίτροπος Εμπορίου. Το σέβομαι και είμαι πολύ ευγνώμων για την ακούραστη και επιτυχημένη δουλειά του ως Επιτρόπου και ως μέλους του Κολεγίου. Τον ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο της Επιτροπής, όχι μόνο σε αυτήν την εντολή, αλλά και στην προηγούμενη εντολή, όταν ήταν Επίτροπος αρμόδιος για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη", ανέφερε.

"Τις τελευταίες ημέρες, συζήτησα με τον Φιλ Χόγκαν για τις κινήσεις του στην Ιρλανδία, υπό το φως των πληροφοριών που προέκυψαν σχετικά με τον σεβασμό των κατευθυντήριων γραμμών για τη δημόσια υγεία στην Ιρλανδία. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται να μειώσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και οι Ευρωπαίοι κάνουν θυσίες και δέχονται οδυνηρούς περιορισμούς, αναμένω από τα μέλη του Σώματος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όσον αφορά τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες εθνικούς ή περιφερειακούς κανόνες ή συστάσεις", σημείωσε.

"Σύμφωνα με το άρθρο 246 της Συνθήκης, εναπόκειται τώρα στην ιρλανδική Κυβέρνηση να παρουσιάσει κατάλληλους υποψηφίους για έναν Επίτροπο ιρλανδικής ιθαγένειας. Όπως και στο παρελθόν, θα καλέσω την ιρλανδική Κυβέρνηση να προτείνει μια γυναίκα και έναν άνδρα. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις θα αναλάβει τη μεταβατική αρμοδιότητα για τα εμπορικά θέματα. Σε μεταγενέστερο στάδιο, θα αποφασίσω για την τελική κατανομή χαρτοφυλακίων στο Σώμα των Επιτρόπων", κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top