ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/9 η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), όπου επαναβεβαιώθηκε η βούληση για νέους αγώνες για τη σωστή εφαρμογή του ΓΕΣΥ.  

 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρός της Μάριος Κουλούμας, κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο ρόλο και τη δράση της Ομοσπονδίας τα τρία τελευταία και πολύ σημαντικά χρόνια στον τομέα της υγείας. Ακολούθησε η παρουσίαση και έγκριση των ελεγμένων οικονομικών λογαριασμών της ΟΣΑΚ, συζήτηση και έγκριση αποφάσεων.
 
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με συζήτηση και εισηγήσεις, για όλα τα μεγάλα θέματα της υγείας τα οποία αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για το οργανωμένο κίνημα των ασθενών, καθώς και την ενδυνάμωση της φωνής του μέσα από το έργο της Ομοσπονδίας.
 
Η συμμετοχή των οργανώσεων μελών ήταν αθρόα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από δύο εκπροσώπους (ένα βασικό μέλος και ένα αναπληρωματικό), καταρτίστηκε σε σώμα ως εξής:
 
Πρόεδρος – Μάριος Κουλούμας (Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου)

Αντιπρόεδρος – Στέλλα Ελευθεριάδου (Σύνδεσμος Γονέων & Φίλων καρδιοπαθών  Παιδιών)

Γραμματέας – Πάμπος Παπαδόπουλος ( Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου)

Βοηθός Γραμματέας– Δέσποινα Ρούσου (Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης)

Ταμίας – Ανδρέας Χριστοδούλου (ΠΑΣΥΚΑΦ – Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών & Φίλων)

Βοηθός Ταμίας–  Λουίζα Πόλυ (Europa Donna Κύπρου)

Εκπρόσωπος Τύπου–  Δημήτρης Λαμπριανίδης (Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου)
 
Ο επανεκλεγής Πρόεδρος της ΟΣΑΚ κ. Κουλούμας ευχαρίστησε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και όλες τις οργανώσεις των ασθενών για την προσφορά και το σημαντικό έργο τους αλλά και τη στήριξη που παρείχαν στην ΟΣΑΚ.
 
Ο κ. Κουλούμας εξήγησε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, όμως θα πρέπει όλοι μαζί να εργαστούν με τον ίδιο ζήλο και μαχητικότητα, ώστε να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη και σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ, πάντα προς όφελος των ασθενών.
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δεύτερο σχέδιο εργοδότησης χρόνιων πασχόντων, μέσα από το οποίο ήδη έχουν εργοδοτηθεί 95 συνάνθρωποί μας.
 
Τέλος, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της ΟΣΑΚ στη νέα τριετία είναι η συνεχής συμμετοχή των ασθενών στην πολιτική της υγείας. Ως εκ τούτου η εκπαίδευσή τους αποτελεί σημαντική παράμετρο, ούτως ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στη συμμετοχή τους στις διάφορες επιτροπές, μεταφέροντας την άποψη των ασθενών, μια άποψη η οποία εδώ και πολλά χρόνια ήταν παραγκωνισμένη.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top