ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λειτουργός Δημ. Εκπ. Πάφου: Από τις πιο καλές ενάρξεις σχολικής χρονιάς η φετινή

Λειτουργός Δημ. Εκπ. Πάφου: Από τις πιο καλές ενάρξεις σχολικής χρονιάς η φετινή

Πολύ ομαλά ξεκίνησε η πρώτη μέρα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων στην  πόλη και Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Α’ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη, προσθέτοντας πως η φετινή ήταν από τις πιο καλές ενάρξεις σχολικής χρονιάς παρά τα μέτρα που υπήρχαν και ακολούθησαν κατά γράμμα οι εκπαιδευτικοί. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως τα Δημοτικά Σχολεία της Πάφου ήταν έτοιμα για να λειτουργήσουν από τις 7 Σεπτεμβρίου .

Μετά ωστόσο συνέχισε,  έγινε η αναβολή λόγω του καύσωνα, ενώ στο πλαίσιο της αναβολής τα σχολεία ετοιμάστηκαν ακόμη καλύτερα.

Πρόσθεσε πως μεγάλη κινητοποίηση για το άνοιγμα των σχολείων  έγινε  από την Σχολική Εφορεία  Πάφου αλλά και από άλλες Σχολικές Εφορείες , όπως της Χλώρακας , της Γεροσκήπου και άλλων , με σκοπό την κατασκευή μονοθέσιων θρανίων για τα Δημοτικά Σχολεία και οι τάξεις να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετες. 

Ο κ. Μικελλίδης είπε πως τα Δημοτικά της Πάφου υποδέχτηκαν 6.522 μαθητές και σχεδόν 1.584  στα Νηπιαγωγεία, προσθέτοντας πως δεν παρουσιάστηκαν ελλείψεις στην στελέχωση των σχολείων .  

Τα παιδιά συνέχισε ανταποκρίθηκαν , και αυτό είναι θετικό. Οι  μαθητές σημείωσε,  είχαν εξασκηθεί από τον Μάιο και τον Ιούνιο μήνα με την λήψη των μέτρων , αναφέροντας πως τα παιδιά είναι οι πιο καλοί μαθητές όσον αφορά την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων .

Από εκεί και μέρα σημείωσε, συνεχίζουμε με την ίδια προσοχή , εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και επιδημιολογικά να αντέξει η Κύπρος έτσι ώστε η φοίτηση να γίνεται με φυσική παρουσία των παιδιών.

Ο Αναπληρωτής Α’ Λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου ανέφερε πως είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές , στους γονείς, και πως είναι μια μάχη που θα την κερδίσουν όλοι μαζί .

Επεσήμανε δε πως οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι πέραν της μάθησης να αντιπαλέψουν με τον αόρατο εχθρό αλλά εκτίμησε πως έχουν κάνει συνείδηση το πως συλλογικά πρέπει να εργαστούν και με υπομονή από όλους θα πετύχουν τα καλύτερα δυνατά, συμπλήρωσε.   

Σημείωσε τέλος πως στην Επαρχία Πάφου, λειτουργούν 42 Δημοτικά Σχολεία, εκ των οποίων τα 14 βρίσκονται στην πόλη της Πάφου . Επίσης λειτουργούν 36 Νηπιαγωγεία σε όλη την Επαρχία Πάφου .

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top