ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΟΛΙΟΥ: Τι αποδεικνύεται μετά το θετικό κρούσμα σε σχολείο - 'Θα έχουμε κι' άλλους κορωνοϊούς, αλλά αθώους...'

ΔΡ. ΚΟΛΙΟΥ: Τι αποδεικνύεται μετά το θετικό κρούσμα σε σχολείο - 'Θα έχουμε κι' άλλους κορωνοϊούς, αλλά αθώους...'

Για το θετικό κρούσμα με καθηγητή σε σχολείο, τις αλυσίδες μετάδοσης και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (19/09), η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της επιστημονικής ομάδας, Δρ. Μαρία Κολιού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, η κ. Κολιού ανέφερε ότι το θετικό κρούσμα σε σχολείο ήταν αναμενόμενο, αφού ο ιός υπάρχει στην κοινότητα. 'Αυτό που αποδεικνύεται ότι χρειάζεται είναι η χρήση μάσκας. Αν τα παιδιά φορούσαν την μάσκα τους, υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος να έχουν κολλήσει από τον συγκεκριμένο καθηγητή', πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε για τα σχολεία ότι 'θα μπουν και άλλοι ιοί στην μέση, δεν θα είναι μονο ο Covid-19. Θα έχουμε κι' άλλους κορωνοϊούς, συγγενικούς αλλά αθώους, του κοινού κρυολογήματος’.

Όπως είπε, θα είναι δύσκολο να διαγνωστεί ένα πιθανό κρούσμα ενώ σημείωσε ότιροσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρωτόκολλο, για να ξέρει ένας γιατρός πώς θα αντιμετωπίσει ένα περιστατικό λοίμωξης του αναπνευστικού'.

Σχετικά με τις αλυσίδες μετάδοσης, η κ. Κολιού τόνισε ότι είναι αναμενόμενες αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν στους χώρους εργασίας. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα με την χρήση μάσκας και τον αερισμό του χώρου’.

'Υπάρχουν δύο με τρεις αλυσίδες μετάδοσης στην Λάρνακα και χρειάζεται προσοχή', συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, η κ. Κολιού ανέφερε ότι είναι ανησυχητική, αφού υπάρχουν αρκετά κρούσματα αλλά και θάνατοι. 'Η ομάδα που ασχολείται με την κατηγοριοποίηση των χωρών, δεν θα διστάσει να υποβαθμίσει την Ελλάδα, αν χρειαστεί', πρόσθεσε, μετά από σχετική ερώτηση. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top