ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατακεραυνώνει τον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας ο Φουρλάς: ‘Είστε εμπλεκόμενος σε μπίζνες στην Τουρκία;’ - ‘Γιατί τόσο μίσος για τη χώρα μου;’

Κατακεραυνώνει τον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας ο Φουρλάς: ‘Είστε εμπλεκόμενος σε μπίζνες στην Τουρκία;’ - ‘Γιατί τόσο μίσος για τη χώρα μου;’

Κόντρα μέσω τουίτερ μεταξύ του Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά και του πρώην Πρωθυπουργού της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ ξέσπασε μετά από τιτίβισμα του πρώτου αφού κατηγόρησε ευθέως τον Σκανδιναβό ηγέτη για παρεμπόδιση κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία υπαινισσόμενος προσωπικά συμφέροντα.

Συγκεκριμένα ο κύριος Φουρλάς ανάρτησε τα ακόλουθα σε σχέση με τα όσα ανέφερε ο Σοτηδός διπλωμάτης και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής: ‘Είστε εμπλεκόμενος σε μπίζνες και σε συμφέροντα στην Τουρκία από τα οποία χρυσοπληρώνεστε ως σύμβουλος; Αν ναι, θα μας απαντηθεί και η απορία γιατί κάποιοι σαν και του λόγου σας, εμπόδιζαν για χρόνια τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου κατά της Τουρκίας‘.
 
Αυτό ήρθε σαν απάντηση σε τουίτ του Καρλ Μπιλντ που ανέφερε: ‘Η Κύπρος συνεχίζει να ασκεί βέτο εναντίον των κυρώσεων για την καταστολή και την παραποίηση των εκλογών στη Λευκορωσία. Αυτό θα γίνει ισχυρό επιχείρημα υπέρ της εγκατάλειψης της αρχής της ομοφωνίας σε ζητήματα σαν αυτό όπως είχε αναφέρει η κυρία Φον Ντερ Λάιεν νωρίτερα αυτή τη βδομάδα’.
 
Ο πρώην Σουηδός πρωθυπουργός επανήλθε μετά την έκρηξη του κυρίου Φουρλά λέγοντας: ‘Λυπάμαι αλλά οι πληροφορίες σας είναι λανθασμένες σε κάθε πτυχή του θέματος. Σαν Ευρωβουλευτής θα έπρεπε να μείνετε στα γεγονότα’.
 
Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ δεν άφησε αναπάντητη την προσπάθεια του Μπιλντ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και ανάρτησε τα ακόλουθα: ‘Είναι μάλλον αμφίβολο γιατί υπερασπίζεσαι την Τουρκία με τέτοιο πάθος. Αναρωτιόμαστε γιατί τόσο μεγάλο μίσος για τη χώρα μου από μέρους. Μένω στα γεγονότα, ευχαριστώ για την απάντηση’.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top