ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας για τις κυρώσεις Ε.Ε σε τουρκική εταιρεία - 'Επιβραβεύουν τον επιτιθέμενο...'

Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας για τις κυρώσεις Ε.Ε σε τουρκική εταιρεία - 'Επιβραβεύουν τον επιτιθέμενο...'

Λανθασμένη απόφαση σε μια εποχή κατά την οποία καταβλήθηκαν προσπάθειες για τη μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική εταιρεία Avrasya Shipping που επέβαλε η ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “κατά την εκτίμησή μας δεν έχει καμιά αξία μια ναυτιλιακή εταιρεία να περιλαμβάνεται στον κατάλογο κυρώσεων σε συνδυασμό με τη Λιβύη ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ”.

Προσθέτει ότι “η επιχείρηση Ειρήνη επιβραβεύει τον πειρατή Χαφτάρ και τιμωρεί την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης. Ενώ η βοήθεια που παρέχεται από τη χώρα μας στη νόμιμη κυβέρνηση περιγράφεται ως παραβίαση του εμπάργκο, η αγνόηση των χωρών και των εταιρειών που στέλνουν όπλα στον Χαφτάρ, μέσω ξηράς και αέρα, σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί σαφή ένδειξη της προκατάληψης της ΕΕ”.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, “με αυτή τη στάση φαίνεται ότι η ΕΕ αντί να διατηρήσει μια στάση υπέρ της διεθνούς νομιμότητας, με την επιχείρηση Ειρήνη επιμένει να διατηρεί τα δύο μέτρα και δύο σταθμά επιβραβεύοντας τον επιτιθέμενο. Είναι εξαιρετικά ατυχές το γεγονός ότι μια τέτοια λανθασμένη απόφαση ελήφθη σε μια εποχή κατά την οποία καταβλήθηκαν προσπάθειες για την μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Εάν θέλετε ασφάλεια και σταθερότητα στην ΕΕ, πρέπει να εγκαταλείψετε αυτή τη μονόπλευρη στάση, πρέπει να κινηθεί σε συνεργασία και διαβουλεύσεις με την Τουρκία”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top