ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κατάφωρη παραβίαση Πρωτοκόλλου αποδυτήρια 12 τ.μ. για ομάδα, απαντά στον ΠΑΣΠ ο Δρ Καραγιάννης

Κατάφωρη παραβίαση Πρωτοκόλλου αποδυτήρια 12 τ.μ. για ομάδα, απαντά στον ΠΑΣΠ ο Δρ Καραγιάννης

Χρήση αποδυτηρίων των 12 τετρ. από όλη την ποδοσφαιρική ομάδα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Πρωτοκόλλου, είπε το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης. 

Ο ΠΑ.Σ.Π. ζήτησε από τον Καθηγητή Καραγιάννη τις θέσεις του για  για το θέμα των αποδυτηρίων και το κατά πόσο η λάθος χρήση τους και το μέγεθος τους μπορεί να οδηγήσουν σε αναμετάδοση του ιού στους ποδοσφαιριστές.

«Αυτό το ενδεχόμενο είναι πρώτα από όλα κατάφωρη παραβίαση του Πρωτοκόλλου. Τέτοια αποδυτήρια είναι εντελώς ακατάλληλα και σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ανά μικρά γκρουπ ποδοσφαιριστών όπως προνοεί το πρωτόκολλο. Ακόμη και ο προπονητής πρέπει να μαζεύει τους παίκτες και να τους μιλά εκτός των αποδυτηρίων σε ανοικτό χώρο», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Ο Καθηγητής ανέφερε ότι τέτοια αποδυτήρια μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλη αλυσίδα αναμετάδοσης του ιού.
«Να το πω στην κυπριακή διάλεκτο, δεν μπορεί να μπαίνει όλο το ρόστερ «κούλλουμακκα» μέσα στα αποδυτήρια. Δεν έχω εικόνα των αποδυτηρίων αλλά φαντάζομαι υπάρχουν και αυτά που συγκοινωνούν με τα ντους και οι υδρατμοί που δημιουργούνται μέσα στα αποδυτήρια καθιστούν βιώσιμο τον ιό σε πολλές επιφάνειες. Φυσικά και στη χρήση των ντους πρέπει να τηρούνται τα πρωτόκολλα», είπε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ,  ο δρ. Καραγιάννης υπέδειξε ότι πρέπει όλες οι επιφάνειες να απολυμαίνονται πριν να χρησιμοποιήσουν οι επόμενοι τα αποδυτήρια, όπως επίσης να υπάρχουν παράθυρα για εξαερισμό και κατάλληλα κλιματιστικά.

«Αν οι ιθύνοντες δεν καταλαβαίνουν ή δεν τηρούν αυτά που διαβάζουν στα πρωτόκολλα τότε είναι εξωφρενικό και θα οδηγούμαστε σε τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες ο Θεός ξέρει πού θα καταλήξουν. Μπορείτε να αντιληφθείτε ότι λόγω ακατάλληλων αποδυτηρίων ή ακατάλληλης χρήσης τους, εάν ένα άτομο μεταδώσει τον ιό σε 15-20 άλλους τότε επικρατεί τεράστιος κίνδυνος μέσω των πολλών οικογενειών να καταλήξει σε μια πολύ μεγάλη αλυσίδα μετάδοσης», συμπλήρωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top