ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθησαν 50 λαθρέμποροι και πέραν των 7 χιλ. παράτυπων μεταναστών σε επιχείρηση σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες

Συνελήφθησαν 50 λαθρέμποροι και πέραν των 7 χιλ. παράτυπων μεταναστών σε επιχείρηση σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες

Από τις 11 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, μαζί με την Αυστρία, ηγήθηκαν μιας διεθνούς επιχείρησης κατά του σοβαρού και οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Συγκεκριμένα, οι αρχές στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία, με την υποστήριξη της Ευρωπόλ και της Ιντερπόλ, προχώρησαν στη σύλληψη 50 υπόπτων λαθρεμπόρων, τον εντοπισμό 7248 παράτυπων μεταναστών, 83 πλαστών εγγράφων, 17 κλεμμένων και  20.000 χειρουργικών μασκών.

Η επιχείρηση ήταν μέρος του ΕΕ / EMPACT, ενός τετραετούς σχεδίου για την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, που συγκεντρώνει τις αρχές αστυνομίας και επιβολής του νόμου των κρατών μελών της ΕΕ, τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τους διεθνείς οργανισμούς για την από κοινού ενίσχυση των συνόρων και της εσωτερικής ασφάλειας της Ευρώπης.

Η επιχείρηση, γνωστή ως Κοινή Ημέρα Δράσης (JAD) Danube 5, ήταν η πρώτη ημέρα κοινής δράσης που διοργανώθηκε από τον Frontex υπό συνθήκες COVID-19 και η πρώτη τέτοια διεθνής επιχείρηση φέτος, κάτι που "αποδεικνύει ότι ο οργανισμός είναι σε θέση να παρέχει συνεχή επιχειρησιακή υποστήριξη στα κράτη μέλη της ΕΕ ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top