ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως - Τα 11 κομμάτια του γαλάζιου παζλ και οι 3+1 μνηστήρες των εδράνων

ΔΗΣΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως - Τα 11 κομμάτια του γαλάζιου παζλ και οι 3+1 μνηστήρες των εδράνων

Η δυσκολότερη -τόσο προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου όσο και προς την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος- επαρχία δεν είναι άλλη από την Αμμόχωστο. Άλλωστε, οι Βαρωσιώτες ψηφοφόροι πέραν της Ελεύθερης Αμμοχώστου είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου, με τη Λεμεσό και τη Λάρνακα να φιλοξενούν τη μερίδα του λέοντος.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που στον Δημοκρατικό Συναγερμό έχει ήδη εκκινήσει και συνεχίζεται πυρετωδώς η προετοιμασία του ψηφοδελτίου με σκοπό να ‘ριχθεί’ όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον επίπονο εκλογικό μαραθώνιο.
 
Μαραθώνιος για όσους τώρα αρχίζουν τις προεργασίες αφού κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους υφιστάμενους βουλευτές του ΔΗΣΥ, Κυριάκο Χατζηγιάννη, Γιώργο Κάρουλλα και Ονούφριου Κουλλά που συνεχίζουν να ‘τρέχουν’ από την πρώτη μέρα της εκλογής τους. Προσωπική μου εκτίμηση πως οι 3 τους εύκολα ή δύσκολα θα επανεκλεγούν αφού πέραν του γεγονότος ότι παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί στο οργανωτικό κομμάτι, φρόντισαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους να μείνουν κοντά στον απλό κόσμο όντας ιδιαίτερα ενεργοί από τη μέρα εκλογής τους.
 
Ο Κυριάκος Χατζηγιάννης εμφανίζεται να έχει υποστηρικτές σε ολόκληρη την Κύπρο, ο Κάρουλλας αποτελεί ένα από τα ‘αγαπημένα παιδιά’ του γαλάζιου κομματικού πυρήνα ενώ ο Ονούφριος Κουλλά είναι ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη του Συναγερμού ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται της Οικονομίας.
 
Τα δύσκολα ξεκινούν από την 4η θέση, αφού ο Συναγερμός στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις καταφέρνει να εκλέξει κουαρτέτο βουλευτών με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο.
 
Ο πρώτος που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το ‘κενό’ δεν είναι άλλος από τον υιό του Γιώργου Γεωργίου (Επαρχιακού Γραμματέα ΔΗΣΥ Αμμοχώστου) και επίσης Νομικό στο επάγγελμα Νίκο Γεωργίου. Η υποψηφιότητά του θα βασιστεί σε μεγάλο ποσοστό στις μεγάλες οργανωτικές δυνάμεις της οικογενείας αφού η οικογένεια Μακρίδη -από την οποία προέρχεται- είναι ιστορική για το κόμμα της Πινδάρου. Αξίζει να αναφέρω πως η ‘ταμπέλα’ του ‘υιού του Βουλευτή’ τον αδικεί καθώς πρόκειται πράγματι για άτομο με πολλές ικανότητες.
 
Στη μάχη αυτή ο Γεωργίου θα έχει να αντιμετωπίσει -αρχικά- έναν πολύ σκληροτράχηλο αντίπαλο. Ο λόγος για τον οργανωτικό και διευθυντή του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιώργο Λυσανδρίδη. Ο Λυσανδρίδης θα βασιστεί πρωτίστως στις μεγάλες οργανωτικές του ικανότητες ενώ πρόσθετο ατού αποτελεί το γεγονός αρκετά στελέχη του κόμματος θα δουλέψουν για την εκλογή του αφού υπήρξε για αρκετά χρόνια ο Οργανωτικός Γραμματέας του ΔΗΣΥ. Άτομα που γνωρίζουν καλά πράγματα και καταστάσεις στο Συναγερμό τονίζουν πως για να πάρει την απόφαση ο Λυσανδρίδης να αφήσει τη θέση του Διευθυντή του κόμματος ρισκάροντας τα πάντα στις εκλογές εννοείται πως έχει ζυγίσει τόσο καλά τα πράγματα κάτι που αυτόματα σημαίνει πως δε βρίσκεται μακριά από μία ενδεχόμενη εκλογή. Άλλωστε είναι ο μόνος υποψήφιος του ψηφοδελτίου -μέχρι στιγμής- που είναι κάτοικος Λεμεσού ενώ ταυτόχρονα έχει καταφέρει να διεισδύσει στον -πολύ δύσκολο- πυρήνα των Βαρωσιωτών της Λευκωσίας.
 
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως θέση στο ‘αρχικό σχήμα’ του ψηφοδελτίου -για να χρησιμοποιήσουμε τους καλαθοσφαιρικούς όρους- αναμένεται να πάρει και ο άλλοτε πύργος της Εθνικής Καλαθοσφαιρικής Ομάδας, Παναγιώτης Τρισόκκας. Το ταβάνι του -μεταφορικά και κυριολεκτικά- είναι πολύ ψηλό αφού μπαίνει στον αγώνα έχοντας ήδη λύσει το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι υποψήφιοι, αυτό της αναγνωρισιμότητας. Με αιχμή του δόρατος το Λιοπέτρι -απ’όπου και κατάγεται- αλλά και το Παραλίμνι ο Τρισόκκας αναμένεται να έχει μία πάρα πολύ καλή παρουσία και εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες να διεκδικήσει με έντονες αξιώσεις την εκλογή του.
 
Πάρα πολύ ψηλά τον πήχη έχει θέσει και ο δημοσιογράφος Νίκος Συμεού, αφού αναμένεται να δώσει μια διαφορετική ‘νότα’ στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού προσελκύωντας ψηφοφόρους από όλες τις κομματικές αποχρώσεις κάτι που επίσης θα τον καταστήσει ικανό να διεκδικήσει βουλευτική έδρα.
 
Ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα είναι και η ενδεχόμενη κάθοδος του Επαρχιακού Γραμματέα της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου -Νομικού- Κλεάνθη Κουτσόφτα. Ο Κουτσόφτας προέρχεται από ιστορική Συναγερμική οικογένεια με τεράστιο έρεισμα στο Παραλίμνι ενώ σαν πρόσθετη δύναμη αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως μοιάζει ιδιαίτερα δημοφιλής στις νεαρές ηλικίες κάτι που πηγάζει προφανώς και από τη δράση του στις κομματικές νεολαίες του ΔΗΣΥ. Οι οργανωτικές του αρετές δεδομένες, όπως και η στήριξη του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη και απομένει να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει.
 
Το ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπληρωθεί από τον Αβέρωφ Νεοφύτου τις προσεχείς εβδομάδες. Όπως γίνεται αντιληπτό ο γαλάζιος ηγέτης στήνει την σκακιέρα στην Αμμόχωστο με σκοπό να επιφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές στο ΕΛΑΜ, προσπαθώντας να εκμηδενίσει -ή να ελαχιστοποιήσει- τις εκροές ιδιαίτερα στην ελεύθερη Αμμόχωστο.
 
ΥΓ Έντονα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα τα ονόματα των Αναστασία Ισαάκ -κόρης του Τάσου Ισαάκ- αλλά και της πρωταθλήτριας μας Άντρης Σιάλου χωρίς να προκύψει απόλυτη επιβεβαιώση αν και για την πρώτη από τις δύο περιπτώσεις το σενάριο συγκεντρώνει πολλές παραπάνω πιθανότητες επαλήθευσης.
 
Του Ανδρέα Κόκκινου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top