ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΥΣΙΟΣ: To AKEΛ η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που επιρρίπτει ευθύνες στη δική μας πλευρά

ΚΟΥΣΙΟΣ: To AKEΛ η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που επιρρίπτει ευθύνες στη δική μας πλευρά

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ καθιστά το κόμμα «τη μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που επιρρίπτει ευθύνες στη δική μας πλευρά αντί στην τουρκική, αυτές τις κρίσιμες ώρες που η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει μάχη κατά των τουρκικών επιβουλών σε ΑΟΖ και Αμμόχωστο» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Όπως σημειώνει ο Εκπρόσωπος, «το δυστύχημα για τον τόπο είναι πως η ηγεσία του ΑΚΕΛ εξακολουθεί να επιμένει, νομίζοντας ότι έτσι εξυπηρετεί το κομματικό της συμφέρον, να κατηγορεί την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για τις επεκτατικές, έκνομες και πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας κατά της Κύπρου, της Ελλάδας, της Συρίας, της Λιβύης στην  Ανατολική Μεσόγειο και εσχάτως κατά της Αρμενίας, στον Καύκασο». 
 
Προσθέτει ότι «κατά την άποψη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, για την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή φταίει η στασιμότητα στο Κυπριακό για την οποία αποδίδει ευθύνες στην Κυπριακή Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κλείνοντας ηθελημένα τα μάτια μπροστά στα πραγματικά γεγονότα που βοούν και καταμαρτυρούν το αντίθετο».
 
«Ισχυρίζεται η ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι η Κύπρος έμεινε χωρίς υποστήριξη, παραγνωρίζοντας τις ομόφωνες αποφάσεις Συνόδων Κορυφής της ΕΕ υπέρ της Κύπρου και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τη σθεναρή με έργα και με πράξεις στάση της Γαλλίας, τη στήριξη των υπερδυνάμεων Ρωσίας και ΗΠΑ, τις επισκέψεις των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της  Γαλλίας, της Ισπανίας και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ στη Λευκωσία» αναφέρει ο κ. Κούσιος.
 
Το ΑΚΕΛ, συνεχίζει, «αγνοεί επιδεικτικά» επίσης και τη χθεσινή δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη συνεργασία 3+1 στην περιοχή, δηλαδή μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ.
 
Ωστόσο, όπως αναφέρει, ο Εκπρόσωπος, «το πλέον θλιβερό είναι ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ, αυτές τις κρίσιμες ώρες που η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει μάχη κατά των τουρκικών επιβουλών σε ΑΟΖ και Αμμόχωστο, και η ενότητα ηγεσίας και λαού είναι επιβεβλημένη, καθιστά το ΑΚΕΛ τη μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που επιρρίπτει ευθύνες στη δική μας πλευρά αντί στην τουρκική».
 
«Ας τους κρίνει ο λαός» καταλήγει η γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top