ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αρχές και οι αξίες της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών συνεχίζουν να είναι ορόσημα, είπε η Α. Αναστασιάδη

Οι αρχές και οι αξίες της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών συνεχίζουν να είναι ορόσημα, είπε η Α. Αναστασιάδη

«Οι αρχές και αξίες που αναδεικνύονται μέσα από το νόημα των μαχών της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών, συνεχίζουν να αποτελούν ορόσημα όχι μόνο για τον ελληνισμό, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς ανέκοψαν την πορεία των Περσών και άνοιξαν το δρόμο για τη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού χώρου και πολιτισμού», τόνισε η Πρώτη Κυρία, Αντρη Αναστασιάδη, κατά την ομιλία της στον εορτασμό του επετειακού έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

 
Η κ. Αναστασιάδη πρόσθεσε, επίσης, ότι οι δύο αυτές μάχες ανέδειξαν τη σημασία της ενότητας, της γενναιότητας και του θάρρους που επέδειξαν οι Έλληνες προκειμένου να οδηγηθούν στη νίκη καθώς αν και αριθμητικά λιγότεροι, πρόταξαν την αγάπη για την πατρίδα, τη δημοκρατία και την ελευθερία και κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους Πέρσες.
 
«Οι αξίες υπήρξαν οι βάσεις που στηρίχθηκε οι οικουμενικός πολιτισμός και της Ευρώπης συνδράμοντας στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων σε κρίσιμες στιγμές της διεθνούς ιστορίας.Οι αξίες αυτές ανάγονται στις μέρες μας ως υψίστης σημασίας καθώς αντιμετωπίζουμε προκλήσεις ως Έθνος», πρόσθεσε η κ. Αναστασιάδη. 
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι  γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες των κλιμακούμενων και διεθνώς καταδικαστέων ενεργειών της Τουρκίας, που εντείνουν το κλίμα και υπονομεύουν τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και κάλεσε να διδαχθούμε από τα μηνύματα της μάχης των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας έτσι ώστε, μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των κρατών να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. 
 
«Ιδιαίτερα ο κυπριακός Ελληνισμός προσδοκά στην επικράτηση αυτών των πανανθρώπινων αξιών προκειμένου να ευοδωθεί ο δίκαιος αγώνας που κάνουμε για την επανένωση της Κύπρου και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατέληξε η κ. Αντρη Αναστασιάδη. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top