ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι είναι μόνιμη η αποχώρηση Γιαβούζ' - Ποιά είναι η ουσία για την κυβέρνηση

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι είναι μόνιμη η αποχώρηση Γιαβούζ' - Ποιά είναι η ουσία για την κυβέρνηση

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς έχει εξελιχθεί το ζήτημα της αποχώρησης του Yavuz από την Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε μπορούμε να προδικάσουμε ότι είναι κάτι το οποίο είναι μόνιμο, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο κ. Κούσιος τόνισε πώς αναμένουμε τις εξελίξεις και ευχόμαστε ότι τόσο οι ενέργειες της προεδρεύουσας χώρας όσο και των αξιωματούχων της Ε.Ε απέδωσαν καρπούς.

Ερωτηθείς για το εάν κατά πόσον σχετίζονται οι απαιτήσεις του Νίκου Αναστασιάδη στην Σύνοδο Κορυφής με την εν λόγω ενέργεια, απάντησε πως «Πρέπει να πούμε ότι ο ΠτΔ ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον της ΚΔ. Με τα δεδομένα που είχαμε στις Βρυξέλλες η απόφαση του ΠτΔ ήταν μια απόφαση που προσέφερε στην δημιουργία ενός εποικοδομητικού κλίματος για συνέχιση των συνομιλίων».

Επισήμανε δε ότι, «αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε επιτέλους να συνεχίσουμε τις συνομιλίες που είναι ο κύριος μας στόχος. Το δάσος και όχι το δέντρο. Καμιά φορά κοιτάζουμε και τα κλαδάκια», συμπλήρωσε ο κ. Κούσιος.

Επανέλαβε δε πώς από πριν την Σύνοδο Κορυφής η κυβέρνηση τόνισε πώς «τα μέτρα δεν είναι αυτοσκοπός» και τώρα έγινε κατορθωτό να «διαμορφωθεί μια εικόνα στο ανώτατο όργανο της Ε.Ε που δίνει ελπίδες στην εκτόνωση της κατάστασης».

Τέλος, είπε ότι η κυβέρνηση ελπίζει στην άρση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας και σε άμεσες συνομιλίες μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top