ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - 'Να περιοριστεί η διστακτικότητα σχετικά με τον εμβολιασμό'

Ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - 'Να περιοριστεί η διστακτικότητα σχετικά με τον εμβολιασμό'

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς δήλωσε χθες Τρίτη (06/10) ότι οι πλούσιες χώρες μπορεί να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς έως τα τέλη του 2021, αν ένα εμβόλιο κατά του COVID-19 λειτουργήσει και ότι έως το τέλος του επόμενου έτους, μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ κοντά στο φυσιολογικό.

Όσον αφορά την εικόνα διεθνώς, στη Λιβύη καταγράφηκαν έξι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 και πάνω από 1.000 κρούσματα , στο Μαρόκο σημειώθηκαν 41 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 και 2.553 κρούσματα μόλυνσης, στο Ισραήλ καταγράφηκαν 40 θάνατοι και 4.717 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες, στην Κίνα ανακοινώθηκαν 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, όλα "εισαγόμενα", στη Βραζιλία καταγράφηκαν 819 θάνατοι και σχεδόν 42.000 κρούσματα σε 24 ώρες, στο Μεξικό καταγράφηκαν 471 θάνατοι και 4.828 κρούσματα μόλυνσης, στη Γερμανία καταγράφηκαν 16 θάνατοι και 2.828 κρούσματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

Σε κανονικούς ρυθμούς έως τα τέλη του 2021

Οι πλούσιες χώρες θα μπορούσαν να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς έως τα τέλη του 2021 εάν ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 λειτουργήσει, είναι έτοιμο και διανεμηθεί κατάλληλα σε ευρεία κλίμακα, δήλωσε χθες ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

"Έως το τέλος του επόμενου έτους, μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ κοντά στο φυσιολογικό -- αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση", δήλωσε ο 64χρονος Γκέιτς μιλώντας στο συμβούλιο διευθυνόντων συμβούλων της WSJ (Wall Street Journal CEO Council).

"Δεν ξέρουμε ακόμη εάν αυτά τα εμβόλια θα πετύχουν", δήλωσε ο Γκέιτς.

Επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να παραχθούν επαρκείς ποσότητες εμβολίων, τόνισε ότι "η κατανομή εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών θα είναι κυριότατο σημείο διαφωνίας".

Τα εμβόλια που αναπτύσσουν οι εταιρίες Pfizer/BioNTech και η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι δύο από τα κορυφαία υποψήφια στην κούρσα για να λάβουν την κανονιστική έγκριση στη Δύση για την πρόληψη της COVID-19.

Ο Γκέιτς πρόσθεσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πολίτες θα πρέπει να σκεφθούν τρόπους για να περιορίσουν τη διστακτικότητα σχετικά με τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19 όταν ένα εμβόλιο είναι έτοιμο.

Όταν ρωτήθηκε για τα ρωσικά και τα κινέζικα εμβόλια, απάντησε ότι οι δυτικές εταιρίες προχωρούν περαιτέρω στις μελέτες της Φάσης ΙΙΙ.

"Η μια ρωσική δομή και έξι από τις κινεζικές δομές είναι απόλυτα έγκυρες δομές πράγματι με κάποιες ομοιότητες με αυτές που κάνουν οι δυτικές εταιρίες, αλλά οι δυτικές εταιρίες είναι ακόμη πιο μπροστά ως προς τη διεξαγωγή αυτών των τριών μελετών.

Λιβύη

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.031 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό στην εμπόλεμη χώρα να φθάνει τους 38.468.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι έξι ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να έχει φθάσει τους 602 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά τα επίσημα στοιχεία του κέντρου.

Στον αντίποδα, 334 άνθρωποι διαγνώστηκε ότι ανέρρωσαν, με το σύνολο των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν να ανέρχεται σε 22.410.

Τα δεδομένα που ανακοινώνει το Κέντρο, ένας από τους ελάχιστους θεσμούς εθνικής εμβέλειας στη Λιβύη, δεν θεωρείται πάντως ότι αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης.

Χθες η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) επέτρεψε να ανοίξουν εκ νέου τα τεμένη, με προϋποθέσεις τη χρήση μασκών προστασίας και την συμμόρφωση προς τη σύσταση να τηρείται η λεγόμενη κοινωνική απόσταση από τους πιστούς.

Μαρόκο

Στο Μαρόκο ανακοινώθηκε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 2.553 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων στο βασίλειο να φθάνει τις 137.248 από τη 2η Μαρτίου.

Το ίδιο διάστημα ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε στους 2.410 νεκρούς καθώς άλλοι 41 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σημείωσε το μαροκινό υπουργείο Υγείας.
Σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 434 ασθενείς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ισραήλ

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ αυξήθηκε κατά 4.717 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 277.026 συνολικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας χθες Τρίτη.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έφθασε τους 1.797 νεκρούς ως εδώ, καθώς άλλοι 40 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητος στους 880, επί συνόλου 1.604 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται επί του παρόντος σε 63.832.

Οι περιπτώσεις στις οποίες διαγνώστηκε πως οι ασθενείς ανέρρωσαν αυξήθηκαν στις 211.397, ή κατά 7.042 σε 24 ώρες, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Κίνα

Επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη, αριθμός μειωμένος από τα 12 για τα οποία γινόταν λόγος μία ημέρα νωρίτερα, γνωστοποίησε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα τους ήταν "εισαγόμενα", κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν εντοπίζονται μολύνσεις μεταξύ των ταξιδιωτών από το εξωτερικό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν - δεν συμπεριλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει το Πεκίνο - επίσης μειώθηκε, σε 24 από 31 την προηγουμένη.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Δεκαπέντε ασθενείς, από επτά την προηγουμένη, κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να ανέρχεται σε 80.650. Οι ασθενείς που συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κινεζικές δομές υγείας είναι 205.

Επισήμως, η πανδημία του κορωνοϊού στην Κίνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.634 ανθρώπους επί συνόλου 85.489 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Βραζιλία

Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 από την 11η Σεπτεμβρίου - 41.906 περιπτώσεις - καταγράφηκε τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βραζιλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί έφθασε έτσι τους 4.969.141. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 819 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να φθάνει τους 147.494.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 471 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 4.828 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 82.348 νεκρούς επί συνόλου 794.608 μολύνσεων.

Ωστόσο οι αριθμοί πιστεύεται πως είναι ακόμα πιο υψηλοί στην πραγματικότητα, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων, κάτι που έχουν επισημάνει επανειλημμένα στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης.

Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.828 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 306.086, δείχνουν τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 9.562 νεκρούς, καθώς άλλοι 16 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα του ινστιτούτου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top