ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εξαγγελίες για άνοιγμα των Βαρωσίων και η απόφαση του Εφετείου για ακροδεξιό κόμμα στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εξαγγελίες για άνοιγμα των Βαρωσίων και η απόφαση του Εφετείου για ακροδεξιό κόμμα στο επίκεντρο

Οι εξαγγελίες για άνοιγμα των Βαρωσίων και ο διπλωματικός μαραθώνιος της Λευκωσίας, καθώς και η κατάρρευση της «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλεται επίσης η απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή, οι δηλώσεις του Υπ. Υγείας για ενδεχόμενο πισωγύρισμα με τον κορωνοϊό, η απόφαση του Υπουργικού για αφαίρεση επτά υπηκοοτήτων και ο προϋπολογισμός και οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μπούμερανγκ για Ερντογάν-Τατάρ η κίνησή τους για Βαρώσια και νερό!» και γράφει πως προκλήθηκαν ποικίλες αντιδράσεις στα κατεχόμενα με διάλυση της «κυβέρνησης». Αλλού αναφέρεται σε ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή. Επίσης η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει πως ανησυχεί ο Υπουργός Υγείας για πισωγύρισμα, ενώ χθες ανακοινώθηκε άλλος ένας θάνατος και 21 νέα περιστατικά.
 
«Μια παραλία έριξε την ‘κυβέρνηση’» γράφει στο κύριό του θέμα ο «Πολίτης» αναφέροντας πως ανοίγει σήμερα μετά από 46 χρόνια μέρος του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου και ότι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τον Μουσταφά Ακιντζί να προηγείται ενόψει των "εκλογών" στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως οι Χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες και επισήμως, αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στον κρατικό προϋπολογισμό και τις αυξημένες δαπάνες για ανάπτυξη και άμυνα.
 
Κάτω από τον τίτλο «Σκακιέρα έκαναν το Βαρώσι» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα αναφέρεται σε κινήσεις τακτικής από την Άγκυρα με στόχο την ανατροπή της βάσης των συνομιλιών. Αλλού αναφέρει πως κλείδωσαν τα τμήματα που πάνε στο Υφυπουργείο Πολιτισμού αλλά προκαλούνται αντιδράσεις και σημειώνει ότι διαλύεται ο ΘΟΚ και πως σε ένα μήνα ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο. Ο «Φ» αναφέρεται αλλού στα νέα σχέδια για απασχόληση και άνεργους που ανακοινώνονται σήμερα από την Υπουργό Εργασίας με συνολικό κόστος 52 εκ. ευρώ.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Εγκληματίες…με πολιτικό μανδύα η Χρυσή Αυγή» γράφει ότι η χθεσινή μέρα είναι ιστορική για την δημοκρατία με την απόφαση του Εφετείου ότι η είναι εγκληματική οργάνωση. Αλλού αναφέρει πως εν μέσω αντιδράσεων ανοίγει η παραλία στο Βαρώσι και αναφέρεται σε πρωτοβουλίες για αποκλιμάκωση, αλλά και για αντιδράσεις από Τ/κ. Επίσης σε άλλο θέμα η «Χ» αναφέρει πως είναι ανάστατοι οι πρόσφυγες για κατεδάφιση υποστατικών στο κέντρο της Λάρνακας.
 
«Αρχίζουν τα έργα στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που δημοσιεύει και δηλώσεις του Δημάρχου ότι η κίνηση γίνεται για να βοηθηθεί ο Τατάρ στις «εκλογές» της Κυριακής και να τορπιλιστούν οι συνομιλίες. Επίσης προβάλλονται αναφορές των κομμάτων στην Κύπρο για την ανάγκη ανάληψης ενεργειών κατά του ΕΛΑΜ μετά την απόφαση του Εφετείου στην Αθήνα για την Χρυσή Αυγή. Αναφορά αλλού γίνεται στα νέα περιστατικά κορωνοϊού και στις εκκλήσεις του Υπουργού Υγείας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top