ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: Απήυθυνε χαιρετισμό για τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Αυστραλίας - 'Θα είναι επιτυχής'

ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: Απήυθυνε χαιρετισμό για τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Αυστραλίας - 'Θα είναι επιτυχής'

Την πεποίθηση ότι ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Αυστραλίας, ο οποίος προσδοκεί να διευκολύνει τις επιχειρηματικές επενδύσεις στην Αυστραλία και αντίστροφα, θα είναι επιτυχής στο εγχείρημά του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Κύπρου – Αυστραλίας.

Στον χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι ο σύνδεσμος αποσκοπεί στην προώθηση και ενδυνάμωση των οικονομικών, εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αυστραλίας και τόνισε πως «η εξέχουσα θέση της Αυστραλίας παγκοσμίως, σε συνδυασμό με την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα για τη μεταξύ μας στενότερη οικονομική συνεργασία».

«Δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης και των καλών της σχέσεων με όλες τις γειτονικές χώρες, η Κύπρος μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Αυστραλίας και ειδικότερα, ως πύλη εισόδου στη Μέση Ανατολή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει ένα σταθερό, υποστηρικτικό και ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για ξένες επενδύσεις, το οποίο αναγνωρίζεται ευρέως ως φιλικό προς τις επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη ότι οι ισχυρότεροι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων μπορούν να ενδυναμωθούν περαιτέρω μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας και των κοινών συνεργιών μεταξύ του νεοσυσταθέντος Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Αυστραλίας με, μεταξύ άλλων, την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στη Λευκωσία, την Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Καμπέρα, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Αυστραλίας - Ευρώπης, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε Λευκωσία και Αυστραλία, καθώς επίσης και τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Κύπρου – Αυστραλίας μπορεί να αξιοποιήσει τις ήδη ανεπτυγμένες επιχειρηματικές και άλλες επαφές της κυπριακής κοινότητας στην Αυστραλία.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top