ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι προέκυψαν τα 83 κρούσματα της Τρίτης 13/10

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι προέκυψαν τα 83 κρούσματα της Τρίτης 13/10

Mέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και από τα δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας εντοπίστηκε την Τρίτη η πλειοψηφία, 70 από τα 83, νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 14/10

Συνολικά 43 κρούσματα ήταν επαφές, ενώ άλλα 27 κρούσματα προέκυψαν από εξέταση με ιδιωτική πρωτοβουλία. Το σύνολο των εργαστηριακών διαγνώσεων ανήλθε σε 3.645.

Από τα 43 κρούσματα που προέκυψαν από επαφές με άλλα κρούσματα, ένα άτομο στη Λευκωσία είναι επαφή της πρώτης φοιτήτριας νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ. Πρόκειται επίσης για φοιτήτρια νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ που κάνει κλινική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η οποία ανέφερε ότι ήταν σε αυτοπεριορισμό λόγω της επαφής της με την άλλη φοιτήτρια. Επίσης, ένα άτομο είναι επαφή της δασκάλας του Ειδικού Σχολείου στην Πάφο που ανακοινώθηκε στις 11/10. Ένα άτομο στην Αμμόχωστο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον (σύζυγος) κρούσματος που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
 
Επίσης, ένα άτομο είναι επαφή στο cluster του κομμωτηρίου στη Λεμεσό. Ένα άτομο είναι επαφή στο cluster της Eurolife στη Λευκωσία. Ένα άτομο είναι επαφή του αδελφότεχνου του που εντοπίστηκε θετικός τις προηγούμενες ημέρες στη Λεμεσό. Εννέα άτομα είναι επαφές που συνδέονται με το cluster από το μπαρ-καφέ «Γωνιά» στη Λεμεσό. Επίσης, το μπαρ προμηθεύουν με προϊόντα για ναργιλέ το προσωπικό του Mr Nargilax.
 
Ένα άτομο στη Λεμεσό είναι επαφή κρούσματος, χωρίς να είχε δηλωθεί ως επαφή. Δύο άτομα, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, είναι επαφές κρούσματος με ταξιδιωτικό ιστορικό από τη Λιθουανία στις 8/10. Ένα άτομο στη Λεμεσό είναι επαφή φοιτητή νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ που ανακοινώθηκε στις 12/10. Ένα άτομο στη Λεμεσό είναι επαφή φοιτητή νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ που ανακοινώθηκε στις 12/10. Ένα άτομο στη Λεμεσό είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος.
 
Ακόμη, ένα άτομο εργάζεται στο Mister Nargilax στη Λεμεσό και είναι επαφή των άλλων συναδέλφων του που δεν τον είχαν δηλώσει στις επαφές τους. Ένα άτομο στη Λεμεσό είναι επαφή φοιτήτριας νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ. Ένα άτομο είναι επαφή με το βρέφος 17 ημερών και τη μητέρα του που ανακοινώθηκαν στις 12/10 στη Λεμεσό.
 
Δύο άτομα στη Λευκωσία είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος.
Ένα άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος από το Yellow Café στη Λεμεσό που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Δύο είναι επαφές του Πορτογάλου αεροσυνοδού που ανακοινώθηκε στις 7/10 στην Πάφο.
 
Αναφέρεται ακόμη ότι ένας ποδοσφαιριστής της Αλκής Ορόκλινης ήρθε σε επαφή με κρούσματα από το καφέ «Η Γωνιά» και Mr Nargilax. Ένα άτομο στη Λευκωσία είναι επαφή της συζύγου του που έκανε την εξέταση για να αποδεσμευτεί από την καραντίνα. Ένα άτομο στη Λεμεσό είναι η γιαγιά του 12μηνου βρέφους που ανακοινώθηκε στις 12/10.
 
Εντοπίστηκαν επίσης τρία θετικά άτομα, ο ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι στο Yellow Café στην Λεμεσό. Ένα άτομο είναι επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Λεμεσό. Δύο άτομα είναι επαφές του κρούσματος από τη Θεολογική Σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η κόρη είναι μαθήτρια σε Δημοτικό της Επαρχίας Λευκωσίας και ο σύζυγος είναι στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, στη Λευκωσία.
 
Ένα άτομο είναι σύζυγος επιβεβαιωμένου κρούσματος που ανακοινώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ένα άτομο είναι σύζυγος κρούσματος που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Λεμεσό, ενώ τρία άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
 
Από τα 4 κρούσματα που εντοπίστηκαν στα Μικροβιολογικά εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων, ένα άτομο είναι εσωτερική ασθενής στο Καρδιολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ένα άτομο στη Λεμεσό έχει ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αθήνα στις 26/9, ένα άτομο στην Πάφο έχει ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αγγλία στις 7/10 και ένα άτομο ήρθε από Αγγλία στις 3/10 και θα έκανε επέμβαση. Αναφέρει ότι στην Αγγλία είχε διαγνωστεί θετική στον ιό τον Μάιο.
 
Επίσης τρία άτομα έκαναν την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου.
 
Από τα 27 κρούσματα που εντοπίστηκαν μετά από εξέταση από ιδιωτική πρωτοβουλία, τρία άτομα στη Λεμεσό έκαναν την εξέταση λόγω συμπτωμάτων, δύο από τις 11/10 και ένα από τις 4/10.
 
Επίσης ένα άτομο στη Λάρνακα έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων από τις 8/10 και ένα άτομο στη Λεμεσό έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων από τις 9/10. Άλλο άτομο στη Λευκωσία που επίσης έκανε την εξέταση από τις 9/10 εργάζεται στη Θεολογική Σχολή της Αρχιεπισκοπής.
 
Ακόμη, ένα άτομο στη Λευκωσία έκανε την εξέταση λόγω επέμβασης που θα έκανε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, ένα άτομο ήρθε από τη Ρωσία στις 28/9 και έκανε την εξέταση τη 12η ημέρα για να αποδεσμευτεί από την καραντίνα και ένα άτομο έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων από τις 10/10. Το τελευταίο άτομο έχει ταξιδιωτικό ιστορικό από Ιταλία στις 29/9.
 
Εξάλλου, ένα άτομο έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων από τις 9/10 και έχει επίσης ταξιδιωτικό ιστορικό από Ιταλία στις 29/9. Ένας προπονητής αντισφαίρισης έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων από τις 12/10. Ένα άτομο που σχετίζεται με το cluster στο Yellow Café, στη Λεμεσό, έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων από τις 11/10.
 
Ένας φοιτητής στο ΤΕΠΑΚ έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων από τις 8/10, ένας προπονητής handball στην ομάδα του Προοδευτικού Πάφου είχε συμπτώματα στις 12/10, ένα άτομο στη Λεμεσό έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων στις 13/10, ένα άτομο στη Λάρνακα είχε συμπτώματα από τις 10/10 και ένα άτομο στην Πάφο έχει συμπτώματα από τις 9/10.
 
Μεταξύ όσων εντοπίστηκαν μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία συγκαταλέγεται και ένα στην Αμμόχωστο με συμπτώματα, ένα ζευγάρι συνταξιούχων Βρετανών στη Λάρνακα, ένα άτομο που εργάζεται στο εστιατόριο “Blue Apple” στη Σαριπόλου, που ωστόσο αναφέρει ότι δεν έχει πάει στην εργασία του από τις 8/10 και ένα άτομο στη Λεμεσό που έκανε την εξέταση λόγω πυρετού και αδυναμίας από τις 12/10.
 
Ακόμη, ένα άτομο στη Λάρνακα έκανε την εξέταση λόγω ανοσμίας από τις 9/10, ένα άτομο στην Πάφο έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων από τις 10/10, ένα άτομο ταξιδιωτικό ιστορικό στην Γερμανία στις 7/10 που έκανε εξέταση χωρίς συμπτώματα, ένα άτομο με ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αγγλία στις 7/10 και ένα άτομο με απώλεια γεύσης στις 11/10.
 
Τέλος, οι πέντε θετικοί μεταξύ των επιβατών είναι ένα άτομο που ήρθε από τη Ρουμανία στην Λάρνακα στις 12/10, ένα άτομο που ήρθε από την Αγγλία στις 12/10, ένα άτομο που ήρθε από την Ιταλία μέσω Ελλάδας στις 12/10 και δύο άτομα που ήρθαν από την Αγγλία στην Κύπρο στις 12/10.
 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα που ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη, προέκυψαν ως εξής:
Από 409 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 43 κρούσματα.
Από 1.017 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 27 κρούσματα.
Από 1.137 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.
Από 130 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
Από 221 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
Από 668 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε χωριά των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
 
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 20 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, διεκπεραιώθηκαν 12 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, ολοκληρώθηκαν 31 εργαστηριακές εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top