ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ψήφισαν Τατάρ και Ακιντζί - 'Έγιναν γεγονότα που δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει'

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Ψήφισαν Τατάρ και Ακιντζί - 'Έγιναν γεγονότα που δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει'

Ψήφισαν Τατάρ και Ακιντζί στις παράνομες εκλογές που διεξάγονται σήμερα Κυριακή (18/10) στα κατεχόμενα.

O Τουρκοκύπριος ηγέτης και ανεξάρτητος υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές», Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε μετά την άσκηση του «εκλογικού του δικαιώματος», χωρίς να κατονομάζει την Τουρκία και να αναφερθεί σε παρεμβάσεις της, πως έγιναν κάποια γεγονότα τα οποία δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει και ευχήθηκε να μην ξανασυμβούν.

Παράλληλα, ευχήθηκε «όταν ως Τουρκοκύπριοι μια μέρα γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε την 18η Οκτωβρίου 2020, εύχομαι να την θυμούνται ως μέρα περηφάνιας της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας και βούλησης. Εύχομαι να είναι για το καλό τα εκλογικά αποτελέσματα για την κοινότητά μας, το νησί μας και την περιοχή μας».

Ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις μετά την άσκηση του» εκλογικού του δικαιώματος», κάλεσε το κοινό να προσέλθει στην κάλπη και είπε ότι είναι σημαντική η μεγάλη προσέλευση σε αυτές τις «εκλογές».

Δήλωσε, επίσης, ότι ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ο «τ/κ λαός» θα «εκλέξει» τον άνθρωπο που θα είναι επικεφαλής για την επόμενη πενταετία και ότι θα πρέπει να δώσει στη διεθνή κοινότητα ένα μήνυμα και να πάρει τον σωστό δρόμο «εκλέγοντας» ένα πρόσωπο που να είναι συναινετικό, να αφήσουν πίσω τους τις εντάσεις για καλύτερες και πιο ασφαλείς μέρες και ένα νέο μέλλον.. Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να έχουν καλές σχέσεις με την Τουρκία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του κορωνοϊού, λέγοντας ότι γίνεται καλός έλεγχος της πανδημίας

Η σημερινή αναμέτρηση αποτελεί τον δεύτερο γύρο των παράνομων «εκλογών», με τους δύο υποψήφιους Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ να αναμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», αυτή την Κυριακή ψηφίζουν 1999.29 "εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι", 72 περισσότεροι από την προηγούμενη Κυριακή και τον α’ γύρο, καθώς τόσοι συμπλήρωσαν σε μια εβδομάδα το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η συμμετοχή στον πρώτο γύρο ήταν ιστορικό χαμηλό ρεκόρ για την τ/κ κοινότητα. Ψήφισε το 58,2% ενώ πάνω από 5000 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα, γεγονός που οδήγησε το «εκλογικό συμβούλιο» να κάνει έκκληση στους ψηφοφόρους να χρησιμοποιούν τη σφραγίδα μόνο μία φορά με τον σωστό τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο Τατάρ στον πρώτο γύρο έλαβε το 32.35% των ψήφων έναντι 29.84% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί. Ακολουθούν οι Ερχιουρμάν με 21.68%, ο Οζερσάι με 5.75%, ο Αρικλί με 5.36% και ο Σερντάρ Ντεκτάς με 4.20%.

Πλέον, οι δυναμικές έχουν μετατοπιστεί. Τον Μουσταφά Ακιντζί έχει στηρίξει το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τουφάν Ερχιουρμάν και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, δίνοντάς του νέα προοπτική, ενώ τον Ερσίν Τατάρ στηρίζουν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Κόμμα Αναγέννησης και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σημειώνουμε πως οι Άγκυρα προέβη σε ανοιχτές παρεμβάσεις υπέρ του Τατάρ, με το αποκορύφωμα να είναι η φιέστα με το άνοιγμα της ακτογραμμής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top