ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Δένει το γλυκό' μεταξύ ΕΔΕΚ και Συμμαχίας Πολιτών - Τα 'φαβορί' που θα συμμετέχουν από την Συμμαχία

'Δένει το γλυκό' μεταξύ ΕΔΕΚ και Συμμαχίας Πολιτών - Τα 'φαβορί' που θα συμμετέχουν από την Συμμαχία

Η συνεργασία μεταξύ ΕΔΕΚ και Συμμαχίας Πολιτών βρίσκεται σε ένα πολύ καλό στάδιο, με τις πληροφορίες μας να κάνουν λόγο για «σχεδόν τελειωμένη υπόθεση». Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες ζυμώσεις για την επιλογή υποψηφίων.

Του Γιώργου Τάττη

Κάποιες από τις συζητήσεις για τους υποψηφίους βρίσκονται σε πολύ προχωρημένη φάση και θεωρούνται δεδομένες, ενώ συνεχώς πέφτουν ονόματα στο τραπέζι για τα άτομα που θα «κλειδώσουν» και τυπικά την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.

Το πλαίσιο της συνεργασίας

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η όλη ουσία της συνεργασίας συνοψίζεται στο εξής πλαίσιο: «Δημιουργία ενός αντιδιζωνικού μετώπου», το οποίο θα καταφέρει να εκφράσει ένα σύνολο δημοκρατικών ανθρώπων που κινούνται στις γραμμές μιας πιο διεκδικητικής γραμμής, που διαφοροποιείται από την κυρίαρχη πολιτική γραμμή στο κυπριακό πρόβλημα. Μάλιστα, οι της ΕΔΕΚ επιδιώκουν να «μαζέψουν» ψηφοφόρους τόσο από το ΔΗΚΟ, όσο και από την Αλληλεγγύη, την Συμμαχία Πολιτών και τα άλλα κόμματα του «ενδιάμεσου».

Όπως πληροφορούμαστε, τόσο η ΕΔΕΚ όσο και η Συμμαχία, θέλουν να προσφέρουν διέξοδο με μια ενναλακτική πρόταση, προτάσσοντας τις "καθαρές τους θέσεις". Αυτό φέρεται να αποτελεί και την ουσία του πολιτικού πλαισίου το οποίο ενέκρινε η ΕΔΕΚ και κάτω από αυτό θα υπάρξει και η όποια συνένωση δυνάμεων. Όπως σημειώσαμε ξανά, όταν η εκλογική συνεργασία αποφέρει καρπούς, τότε μπορεί να γίνει λόγος και για «απορρόφηση» της Συμμαχίας Πολιτών από την ΕΔΕΚ. Όπως πληροφορούμαστε, γίνονται παράλληλα σκέψεις για την δημιουργία ενός φορέα πολιτικής που θα ενώσει τον κόσμο που θα συσπειρωθεί, με την κυρίαρχη φυσικά δυναμική της ΕΔΕΚ, κάτι το οποίο θα αντανακλάται και στο όνομα.

Μάλιστα, έγκυρες πηγές μιλώντας στο ThemaOnline, επισήμαναν πως ο κ. Σιζόπουλος έχει νέα συνεργαζόμενα άτομα προς ανακοίνωση, εκτός Συμμαχίας Πολιτών. Κάτι ανάλογο εξάλλου έγινε και χθες με την ανακοίνωση δύο πρώην Δηκοϊκών στελεχών.

Ποιοι από την Συμμαχία θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Γιώργος Λιλλήκας θα επιμένει στην δημόσια εξαγγελία του για μη συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές, αφού θεωρεί πως το «κοινοβουλευτικό του έργο έχει κλείσει».

Από εκεί και πέρα, μεγάλες πιθανότητες για θέση στο ψηφοδέλτιο της Πάφου έχει ο πρώην αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Δώρος Παφίτης. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πρόσωπο είχε μερικώς αποστασιοποιηθεί από την πολιτική σκηνή, με την επικείμενη εκλογική συνεργασία να προσφέρει το πεδίο για επαναδραστηριοποίηση.

Στην επαρχία της Λεμεσού, πιθανότητα θα δούμε στο ψηφοδέλτιο επαρχιακό της Συμμαχίας Γιώργο Ευσταθίου, ενώ υπάρχουν προοπτικές και για δεύτερο υποψήφιο.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, ισχυρή προοπτική παίρνει η κάθοδος της δημοτικής συμβούλου της Δερύνειας, Αννίτας Λίλλη, ενώ υπάρχουν συζητήσεις για δεύτερη, ίσως και τρίτη υποψηφιότητα. Η κ. Λίλλη πάντως έχει έντονη δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής της και χαίρει ευρύτερης εκτίμησης.

Στην Λάρνακα, όπου στην ΕΔΕΚ θεωρείται ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την πολυπόθητη έδρα, ο Ανδρέας Αποστόλου θα μπει στην μάχη με αξιώσεις, καθώς φαίνεται να έχει δυναμική. Ο νεαρός πολιτικός έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης του, με προσβάσεις τόσο στον κόσμο της Συμμαχίας και σε άλλους ανένταχτους, όσο και της ΕΔΕΚ. Εξάλλου, είχε και δραστήριο ρόλο στην συνεργασία των δύο κομμάτων, προκρίνοντας συνέργειες με αντιδιζωνικές δυνάμεις.

Τέλος, για την Λευκωσία, οι πληφοροφίες μας κάνουν λόγο για 2 υποψηφιότητες προερχόμενες από την Συμμαχία. Ο κοινοβουλευτικός συνεργάτης της Συμμαχίας και κοινοτάρχης Αλάμπρας Αχιλλέας Μαλαχουρίδης φαίνεται να έχει την εμπειρία και τις ικανότητες, ενώ ευρύτερης αποδοχής φαίνεται να είναι και η Ρένα Γιαβάζη, πρόεδρος της Συμμαχίας Γυναικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top