Νέα περιοριστικά μέτρα για περιορισμό του κορωνοϊού από Ιταλό Πρωθυπουργό

Νέα περιοριστικά μέτρα για περιορισμό του κορωνοϊού από Ιταλό Πρωθυπουργό

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα με νέα περιοριστικά μέτρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, το διάταγμα, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, προβλέπει ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείνουν κάθε ημέρα στις έξι το απόγευμα.

Τελικά, παρά την αρχική αντίθετη πρόταση, αποφασίσθηκε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις Κυριακές.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα λύκεια, το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Στο κείμενο των μέτρων που έχει διαρρεύσει στον Τύπο, δεν προβλέπονται περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων, ενώ θα πρέπει να κλείσουν πισίνες και γυμναστήρια.

Γίνεται επίσης σύσταση στους Ιταλούς πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να βγαίνουν εκτός του δήμου στον οποίο ζουν, μόνον όταν παρουσιάζεται πραγματική ανάγκη.

Μέσα στην ημέρα, αναμένεται τηλεοπτική συνέντευξη τύπου του Ιταλού Πρωθυπουργού, με λεπτομερή αναφορά στους νέους αυτούς περιορισμούς, οι οποίοι θα ισχύσουν από αύριο μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE