ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι… επτά ζωές του Ζιντάν!

Οι… επτά ζωές του Ζιντάν!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι μάλλον ο μοναδικός προπονητής στον κόσμου που βλέπει το «Καμπ Νόου» ως το ιδανικός μέρος για να ξεπεράσει μια κρίση όταν είναι υπό πίεση – Εκεί… έκλεισε στόματα για άλλη μια φορά!

Για άλλη μια φορά ο Γάλλος τεχνικός… επέζησε. Και το έκανε με τρόπο εμφατικό «τρομάζοντας» όλους τους επικριτές του. Πήγε στη Βαρκελώνη και έφυγε για άλλη μια φορά, ως προπονητής, αήττητος, καθώς στα χρόνια που κάθεται στον πάγκο των Μαδριλένων έχει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες στο «Καμπ Νόου».

Κι σε αυτή την τελευταία… επίσκεψή του σε ένα αγαπημένο, όπως αποδεικνύεται, γήπεδο, ο Ζιντάν ήταν υπό απίστευτη πίεση.

Ο Τύπος έγραφε ακόμα και για τελεσίγραφα αν έχανε και από τους Καταλανούς, μετά τις ήττες από την Κάντιθ για το πρωτάθλημα και από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήδη γράφονταν ονόματα υποψηφίων να τον αντικαταστήσουν, αλλά ο «Ζιζού», όπως έχει συμβεί και σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, δεν πανικοβλήθηκε.

«Λένε ότι παίζεται το μέλλον μου στον πάγκο της ομάδας… Είναι κάτι που έχουν ξαναπεί» περιορίστηκε να πει όταν του έγινε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου πριν από το clasico.

Μετά την ήττα από τους Ουκρανούς στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ζιντάν υπερασπίστηκε 100% τους ποδοσφαιριστές τους, τους προστάτεψε από τις κριτικές και ανέλαβε απόλυτα την ευθύνη για το άσχημα αποτέλεσμα.

Το απόγευμα του Σαββάτου στη Βαρκελώνη οι παίκτες της Ρεάλ έπαιξαν και για τους εαυτούς τους, καθώς ως τώρα στη σεζόν ελάχιστοι από αυτούς είχαν καλή απόδοση, αλλά και για τον προπονητή τους. Για να του δώσουν το οξυγόνο που χρειαζόταν.

Και την περσινή σεζόν το ξεκίνημα των Μαδριλένων δεν ήταν ιδανικό, υπήρχε και τότε μια… μίνι κρίση. Στο πρωτάθλημα είχε δύο ισοπαλίες και δύο νίκες και τη βαριά ήττα με 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, που χτύπησε καμπανάκι.

Ακουγόταν τότε ακόμα και το όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο για την αντικατάσταση του Ζιντάν. Ο Γάλλος κατάφερε και τότε να… σβήσει τη φωτιά της αμφισβήτησης, ενώ ήταν οι παίκτες εκείνοι που τότε ύψωσαν ασπίδα προστασίας για τον προπονητή τους. «Αξίζει σεβασμό» είχε πει κατηγορηματικά ο Σέρχιο Ράμος. Η «βασίλισσα» τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Και στην πρώτη θητεία του στον πάγκο της Ρεάλ ο Ζιντάν βρέθηκε κάποιες φορές μεταξύ του «μένει» και του «απολύεται». Και σχεδόν πάντα κατέληγε να κατακτά κάτι: τα τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ, οι εννέα τίτλοι συνολικά δείχνουν πως όχι μόνο επιβίωνε, αλλά ενέπνεε.

«Είμαι τόσα χρόνια εδώ και μιλούν για κρίση όταν η Ρεάλ χάνει σε δύο παιχνίδια. Θα πρέπει να σταματήσουν οι κριτικές που γίνονται αποκλειστικά για να αποπροσανατολίσουν την ομάδα. Ουδέποτε υπήρξε κάποιος στα αποδυτήρια που να αμφέβαλε για τον προπονητή» ήταν τα λόγια του Ράμος μετά τη νίκη στο clasico.

«Δεν έχουμε ανάγκη να κλείσουμε το στόμα κανενός. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, ειδικά μετά από όλα αυτά που έχουν ακουστεί για εκείνους τις τελευταίες μέρες. Η ομάδα είναι ενωμένη. Μπορούμε να απολαύσουμε ό,τι καταφέραμε. Δεν γνωρίζω αν αυτά που ειπώθηκαν τις προηγούμενες μέρες ήταν δίκαια, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Μπορεί να είναι μόνο τρεις βαθμοί, αλλά πρέπει να απολαύσουμε αυτή την κατάσταση. Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε στους ανθρώπους ότι έκαναν λάθος. Η καλή εμφάνιση είναι από την σκληρή δουλειά και ότι πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και ότι είμαστε μαζί. Όλα έχουν να κάνουμε με το καλό παιχνίδι που παίξαμε» είπε ο Ζιντάν, ο οποίος δεν θέλει να κλείνει στόματα, αλλά το κάνει.

Όχι ότι με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα θα σταματήσουν οι επικρίσεις. Ο Ζιντάν, όπως συμβαίνει συνήθως με τους προπονητές, θα είναι πάντα στο στόχαστρο όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα. Και ας έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη των παικτών του. Ως τώρα έχει δείξει πως έχει τον τρόπο ακόμα κι όταν μια φάση μοιάζει χαμένη, αυτός να σώσει τη μπάλα και τελικά να σκοράρει.

Πηγή: sdna.gr

The post Οι… επτά ζωές του Ζιντάν! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top