ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερασιτέχνης σε βόλεϊ και μπάσκετ: Στο 6-0 το σερί του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό!

Ερασιτέχνης σε βόλεϊ και μπάσκετ: Στο 6-0 το σερί του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό!

Η πενταετία της χρεοκοπίας στον Παναθηναϊκό και η εποχή των παχέων αγελάδων στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είχε οδηγήσει τους ερυθρόλευκους σε 50 σερί νίκες στα ομαδικά σπορ.

Μόλις οι πράσινοι όρθωσαν ανάστημα, έφτασαν γρήγορα σε ένα σερί νικών (6-0) και οι ερυθρόλευκοι αναζητούν αντίδραση.

Ο Παναθηναϊκός σε μεγάλο βαθμό φυτοζωούσε μέχρι την έλευση Γιαννακόπουλου και προσπαθούσε με τεχνητές αναπνοές να κρατηθεί στη ζωή.

Την προηγούμενη διετία ξεκίνησε το συμμάζεμα και πλέον έφτασε στο σημείο να έχει το μισό μπάτζετ από αυτό του Ολυμπιακού. Αποτέλεσμα; Ένα σερί 6-0 νικών ή επιτυχιών αν θέλετε στα μεγάλα ομαδικά αθλήματα.

Παρότι η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού και η ομάδα μπάσκετ γυναικών είχαν σχεδόν το μισό μπάτζετ από τα αντίστοιχα τμήματα του Ολυμπιακού κατάφεραν να φτάσουν στις επιτυχίες και κυρίως να βάλουν τις βάσεις για κάτι ακόμα καλύτερο στο μέλλον, ώστε να αποδείξουν ότι οι νίκες δεν ήταν εφήμερες αλλά προϊόν σκληρής δουλειάς και σωστών επιλογών.

Το σερί αυτό ξεκίνησε πριν από περίπου 8 μήνες. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό για τον πρώτο τελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3 (1ος τελικός του League Cup «Νίκος Σαμαράς»)

Το παιχνίδι αυτό ουσιαστικά άλλαξε τον… ρου της ιστορίας και μάλιστα έγινε το πρώτο βήμα για τον πρώτο τίτλο της ομάδας μετά από 10 χρόνια ανομβρίας.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-3 (15-13 χρυσό σετ και κατάκτηση League Cup «Νίκος Σαμαράς»

Στον επαναληπτικό, οι ερυθρόλευκοι έφεραν το σκορ στα ίσια, αλλά ο Παναθηναϊκός με τη χρυσή ισοπαλία, πανηγύρισε τον τίτλο και μαζί τη δεύτερη επιτυχία του επί του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3 (Volley League)

Η τρίτη συνεχόμενη νίκη ήρθε για την κανονική διάρκεια της Volley League. Ήταν ουσιαστικά ένα προμήνυμα για τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός έχοντας πάρει τον… αέρα του Ολυμπιακού και με έναν Αλέξανδρο Ράπτη να κάνει πράγματα και θάματα πήρε άλλη μια καθαρή νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-3 σετ μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη». Αξίζει να σημειωθεί ότι το τριφύλλι είχε να κάνει δύο σερί διπλά μέσα στην έδρα των “ερυθρολεύκων” από τη σεζόν 2007-08.

Στη συνέχεια τελικά το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω κορωνοϊού. Το τριφύλλι αφού απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3 (1ος τελικός Volley League)

Με… φόρα από τις τρεις συνεχόμενες επικρατήσεις ο Παναθηναϊκός πήγε στο Ρέντη με αέρα νικητή και «καθάρισε» τον Ολυμπιακό μέσα σε 88 λεπτά, με 3-0 σετ. Με τον τρόπο αυτό έκανε το πρώτο βήμα για να κατακτήσει πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1 (2ος τελικός Volley League)

Χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του λόγω της πανδημίας, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη και με σχετική ευκολία να αναδειχθεί πρωταθλητής για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν έχασε το πρώτο σετ ενώ βρέθηκε να χάνει και στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου έκανε σπουδαία εμφάνιση στην τελική ευθεία του δεύτερου σετ όπου με τρεις σερί πόντους του Πανταλέων έκανε την ανατροπή.

Το πρωτάθλημα αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα και η νίκη αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη επί του «αιώνιου αντιπάλου».

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 62-61 (2η αγωνιστική Basket League Γυναικών)

Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη έβγαλαν πάθος και ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και πήραν μια παλικαρίσια νίκη με 62-61 επί του Ολυμπιακού στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Αυτή ήταν και η 6η συνεχόμενη νίκη επί του Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα σε επίπεδο Ερασιτέχνη. Φυσικά αναφερόμαστε στα δημοφιλή σπορ του βόλεϊ (ανδρών, γυναικών) και μπάσκετ που αποτελούν μαζί με το ποδόσφαιρο και τη ναυαρχίδα των ομαδικών σπορ.

Ένα μικρό σερί που αποτελεί μια απόδειξη ότι αν ένας σύλλογος αποκτήσει υγεία εσωτερικά τότε όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Φυσικά σημαντικό ρόλο σ΄ αυτή την επιτυχία έχει διαδραματίσει η διοίκηση Μαλακατέ, η οποία εν μέσω πανδημίας και παρότι το ΔΣ συγκροτήθηκε στις 10 Ιουλίου πέτυχε να στήσει ομάδες ανταγωνιστικές και σίγουρα μέχρι τώρα παίρνει τα εύσημα για τον αγώνα δρόμου ώστε να κρατηθεί ο Παναθηναϊκός σε υψηλό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει τις βάσεις στα ερασιτεχνικά τμήματα για να επιστρέψει στη θέση του πρωταγωνιστή. Η αξία του ηττημένου δίνει πάντα δόξα στον νικητή, ιδιαίτερα στα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού…

Πηγή: sdna.gr

The post Ερασιτέχνης σε βόλεϊ και μπάσκετ: Στο 6-0 το σερί του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Παίρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top