ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ανησυχία στον Δήμο Αθηένου για το θέμα της διόδου Πυροϊού

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ανησυχία στον Δήμο Αθηένου για το θέμα της διόδου Πυροϊού

Με πικρία παρακολουθεί ο Δήμος Αθηένου τις εξελίξεις στα κατεχόμενα αναφορικά με το άνοιγμα της διόδου Πυροϊου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «οι πρόσφατες εξελίξεις που σημειώθηκαν με το άνοιγμα από τις κατοχικές αρχές μέρους της παραλίας των Βαρωσίων και την εκλογή του Ερσίν Τατάρ στη θέση του Τ/κ ηγέτη, μας έχουν πικράνει πάρα πολύ. Ενώ αναμέναμε θετικές εξελίξεις μετά την εκλογή του νέου Τ/κ ηγέτη για να επαναφέρουμε το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροϊου, ίσως μέσω Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εντούτοις παρατηρούμε πως οδεύουμε προς τα πίσω».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρεκλάς είπε πως «ορισμένοι στην Αθηένου είχαν προτείνει να επισκεφθούμε πριν τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, τον τότε Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προκειμένου να μας ενημερώσει πού βρίσκεται το θέμα για διάνοιξη της διόδου Πυροϊου». Ωστόσο, είπε, η προσωπική του άποψη είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους κινήσεις  και σημείωσε πως «το θέμα πρέπει να συζητηθεί μόνο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση. Στόχος είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μεταφέρει στο νέο Τ/κ ηγέτη το μήνυμα, πως δεν θα δεχθεί την διάνοιξη άλλων οδοφραγμάτων, εάν σ’ αυτά δεν περιλαμβάνονται το Πυρόϊ και τα Κόκκινα».
 
Πρόσθεσε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε τη θέση μας, έχει πειστεί και το έθεσε και στον Μουσταφά Ακιντζί. Θεωρούμε πιο ορθό το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί στις κατοχικές αρχές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά από τον Δήμαρχο της Αθηένου».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «αναμέναμε ότι θα ήταν θετικές οι εξελίξεις με τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα ώστε να επαναφέρουμε το δίκαιο αίτημα μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι. Οι κατοχικές αρχές επιθυμούν τη διάνοιξη και άλλων οδοφραγμάτων» είπε και σημείωσε ότι «εάν η κυβέρνηση μας ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανοίξουν άλλα οδοφράγματα, εάν πρώτα δεν ανοίξουν το Πυρόϊ και τα Κόκκινα, τότε ευελπιστούμε ότι σε κάποια στιγμή, αυτό θα πραγματοποιηθεί».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top