ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χάνει την έδρα του ο Γ. Παπαδόπουλος από Αλληλεγγύη - Δηλώσεις στο ThemaOnline - Τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χάνει την έδρα του ο Γ. Παπαδόπουλος από Αλληλεγγύη - Δηλώσεις στο ThemaOnline - Τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές

Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, επισημαίνοντας πως η απόφαση της Βουλής για εκλογή του Γιώργου Παπαδόπουλου του Κινήματος Αλληλεγγύη ήταν λανθασμένη. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ThemaOnline διερωτήθηκε εάν ο έφορος εκλογής θα παραδώσει την Βουλή με 55 βουλευτές, καθώς μια νέα εκλογική διαδικασία φαίνεται αδύνατη.

Σημειώνουμε πως ήταν η τέταρτη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά και την έφεση του κ. Μιχαηλίδη σε σχέση με την τροποποίηση του Συντάγματος και την ψήφιση πρότασης νόμου. Κάτι το οποίο επέτρεψε στον κ. Παπαδόπουλο να μετέχει των εργασιών της Βουλής ως βουλευτής.

Το Ανώτατο αποφάσισε πως ο νόμος που ψηφίστηκε δεν έχει αναδρομική ισχύ και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει αναπληρωματική εκλογή. Φυσικά, αναμένεται και η νομική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Γ. Παπαδόπουλος: Αμαυρώνου τη ψήφο του λαού- Θα είναι ξανά υποψήφιος

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο ο οποίος δήλωσε πως «ο κυρίαρχος λαός ψήφισε την δεδομένη στιγμή στις βουλευτικές του 2016 και έδωσε δια της ψήφου του εκείνο το ποσοστό στο κίνημα Αλληλεγγύη που του επέτρεπε να έχει 3 βουλευτές. Κανείς δεν αμφισβήτησέ ούτε και αμφισβητεί το Κίνημα Αλληλεγγύης. Άρα, στην ουσία ακυρώνουν την ψήφο του λαού.

Ανατρέπουν το αποτέλεσμα εκμεταλλευόμενοι εκείνο το επίμαχο κενό που υπήρχε στο Σύνταγμα. Το οποίο είχε διορθωθεί. Η τροποποίηση του Συντάγματος ήταν ομόφωνη και ο νόμος είχε περαστέι. Τώρα μιλούν για αναδρομικότητα; Ποια είναι όμως αυτή; Αναδρομικότητα σε περίοδο 5ετίας; Αναρωτήθηκε επίσης εάν ήταν αυτός που ψήφιζε ομόφωνα την τροποποίηση του Συντάγματος ή τον νόμο».

Σε ερώτησή μας για το τι θα πράξει τώρα, ανέφερε πως «θα μιλήσω με τους νομικούς μου συμβούλους για να οδηγήθεί η Κυπριακή Δημορατία στο ΕΔΑΔ», κάτι το οποίο δεν θέλησε να κάνει προηγουμένως. "Γιατί η απόφαση ήταν με βάση τον νόμο που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πρόθεση να διεκδικήσει στις επόμενες βουλευτικές του 2021, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλληλεγγύη στην Λεμεσό.

Α. Μιχαηλίδης: Να δούμε τι θα πει η Βουλή που σιγόνταρε

Mε τη σειρά του, ο κ .Μιχαηλίδης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1, έριξε τα βέλη του στην Βουλή, λέγοντας «να δούμε τι θα αποφασίσει η Γενική Εισαγγελία και η Βουλή που σιγόνταρε». Ακολούθως, επισήμανε πως θα έπρεπε να πήγαινε από την πρώτη φορά, έχει κερδίσει τέσσερεις προσφυγές και δεν ξέρει πόσες ακόμη δικαιούται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top