ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΕΜ: 'Χωρίς διδασκαλία οι μαθητές που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό'

 ΠΣΕΜ: 'Χωρίς διδασκαλία οι μαθητές που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό'

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι χωρίς διδασκαλία βρίσκονται οι μαθητές, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω κορωνοϊού.

Όπως σημειώνει, το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι μαθητές που είτε λόγω του ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, είτε λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, καλούνται να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες και έτσι δεν παρευρίσκονται στο σχολείο.
 
«Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε από συμμαθητές μας που βρίσκονται σε περιορισμό, οι πλείστοι από αυτούς δεν τυγχάνουν ηλεκτρονικής διδασκαλίας των μαθημάτων τους, όπως προνοεί το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι οι μαθητές που μένουν πίσω στη διδακτέα ύλη, ενώ οι συμμαθητές τους που παραμένουν στο σχολείο συνεχίζουν την ύλη κανονικά», προστίθεται.
 
Ως ΠΣΕΜ, αναφέρεται, ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας άμεσα, τη λήψη των απαραίτητων ενεργειών ώστε να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, αλλά και όσα προβλήματα υπάρχουν στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα ζητούμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, την αύξηση του διδακτικού προσωπικού, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες της τηλεκπαίδευσης και την αναθεώρηση της ύλης λόγω πανδημίας όπου χάθηκαν πολλές ώρες διδακταίας ύλης.
 
Η ΠΣΕΜ θέτει περαιτέρω και το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο, αναφέροντας ότι πρέπει να καταργηθούν ή να αναβληθούν για φέτος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top